Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial din SUA: este îngrozitor că rușii vorbesc public despre uciderea ostaticilor americani

abc27.com
john kirby pentagon

Coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate pentru Comunicaţii Strategice la Casa Albă, John Kirby, a catalogat drept "îngrozitor" faptul că doi cetăţeni americani capturaţi în timp ce luptau pentru Ucraina împotriva invaziei ruseşti ar putea fi executaţi, transmite The Guardian.

John Kirby a vorbit marţi cu reporterii, după ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că cei doi bărbaţi nu sunt protejaţi de Convenţiile de la Geneva privind prizonierii de război, informează News.ro.

”Este îngrozitor că un oficial public din Rusia ar sugera chiar şi pedeapsa cu moartea pentru doi cetăţeni americani care se aflau în Ucraina", a declarat Kirby.

El a susţinut că Kremlinul a fost cel puţin nechibzuit prin aceste comentarii.

”Fie că vorbesc serios în ceea ce afirmă şi acesta ar putea fi un rezultat - că ar putea impune o pedeapsă cu moartea împotriva a doi americani care luptau în Ucraina - fie că pur şi simplu consideră că este un lucru responsabil pentru o mare putere să facă, să vorbească despre a face acest lucru... oricare dintre variante este la fel de alarmantă", a mai declarat Kirby.

De asemenea, Antony Blinken, secretarul de stat american, va avea o conversaţie virtuală cu familiile ostaticilor americani şi ale celor deţinuţi pe nedrept în străinătate - ar fi vorba de familiile veteranilor militari Alexander Drueke şi Andy Tai Ngoc Huynh, care se ofereau voluntari pentru a apăra Ucraina împotriva invadatorilor ruşi, precum şi de familia vedetei americane de baschet Brittney Griner, care este deţinută în Rusia din februarie pentru că ar fi deţinut ulei de haşiş.

Soţia ei a acuzat Rusia că o deţine pe Griner ca pion politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.