Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial israelian din sănătate, amenințat cu moartea de antivacciniști

IMEMC News
israel knesset

Şefa serviciului de sănătate publică din Israel se află sub protecţia poliţiei ca urmare a unor ameninţări cu moartea, care este posibil să provină din partea unor "antivaccinişti", relatează duminică dpa.

Decizia a venit după un mesaj pe Twitter al soţului lui Sharon Alroy-Preis, care le-a cerut autorităţilor să ia măsuri, a confirmat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului securităţii publice.

Meir Preis a indicat în mesajul de joi că au fost proferate ameninţări la adresa soţiei sale, care a primit telefoane de ameninţare şi ale cărei date de contact telefonic au fost publicate în social media.

Conform mai multor informaţii din media, în spatele acestor ameninţări s-ar afla antivaccinişti, informaţii pe care purtătorul de cuvânt citat a refuzat însă să le confirme.

Joi, premierul israelian Naftali Bennett i-a acuzat pe antivaccinişti că duc un război al dezinformării împotriva lui Sharon Alroy-Preis şi a altora şi le-a cerut oamenilor să ignore ştirile false şi să se vaccineze.

O proporţie semnificativă din populaţia lumii rămâne convinsă că pandemia cu noul coronavirus este o creaţie a media şi a rezistat eforturilor de vaccinare, scrie dpa.

Israelul a devenit la sfârşitul lunii iulie a.c. prima ţară din lume unde se inoculează şi doza a treia, iar conform Ministerului sănătăţii din acest stat 42 la sută din populaţia de 9,4 milioane a primit deja trei doze, 62% beneficiind de două doze de vaccin destinat să protejeze împotriva COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.