Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Înalt oficial rus, atac la premierul francez homosexual: 'Franţa este guvernată în parte de perverşi!'

Piotr Tolstoi

Vicepreşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Piotr Tolstoi, l-a atacat fără să-l numească pe premierul francez Gabriel Attal, într-un interviu acordat BFMTV, difuzat joi, în care acest apropiat al lui Vladimir Putin consideră că Franţa ”este guvernată în parte de perverşi”, relatează BFMTV, informează NEWS.Ro.

”Putem, oare, cu adevărat, în secolul al XXI-lea, să credem că nu este decadent să avem oameni atât de speciali într-un Guvern?”, începe Iport Tolstoi.

Jurnalistul BFMTV Jérémy Normand îi cere vicepreşedintelui Dumei să-şi precizeze declaraţiile, şi anume dacă se referă la premierul Gabriel Attal, fostul ministru al Educaţiei, care îşi asumă orientarea homosexuală.

”Vă referiţi la premierul nostru care şi-a declarat deschis homosexualitatea?”, îl întreabă Jérémy Normand.

”Da, mă refer la faptul că Franţa este guvernată în parte de perverşi”, îi răspunde Piotr Tolstoi.

”Pentru noi”, a fi homosexual înseamnă ”a fi special, eventual pervers”, continuă vicepreşedintele Dumei.

La fel ca preşedintele Emmanuel Macron, Gabriel Attal şi-a însăprit în ultimele săptămâni tonul împotriva Rusiei.

”În faţa unei ţări care-şi înăspreşte agresiunea împotrivs unei ţări suverane, Ucraina, care tolerează atrocităţi în Armenia, care îşi înăspreşte poziţiile faţă de Franţa şi alte ţări europene, cred că da, trebuie să ne asumăm”, a reacţionat miercuri premierul francez la BFMTV.

DISCURS HOMOFOB A LA PUTIN

Oficiali ruşi de rang înalt fac frecvent declaraţii homofobe, la fel ca Piotr Tolstoi.

Rusia, care pozează într-un meterz moral împotriva decadenţei Occidentului, îşi multiplică măsurile represive vizând comunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor.

Administratorii unui bar din Rusia au fost plasaţi miercuri în detenţie provizorie cu privire la ”extremism LGBT” şi riscă zece ani de închisoare - în primul caz penal de acest fel.

Vladimir Putin, care tocmai a fost reales la conducerea Rusiei încă şase ani, promovează de mult ”familia” şi religia împotriva Occidentului pe care-l prezintă ca ”decadent” sau chiar ”satanist”.

Acest discurs despre ”decadenţă”, ideea unor ”perverşi la putere”, ”este un refren cunoscut al extremei drepte la nivel mondial”, analizează editorialistul politic BFMTV Mathieu Croissandeau.

”Ideea că există un complot al perverşilor la putere există în Statele Unite şi alimentează teorii ale complotului”, continuă el.

”Există şi în Franţa, este împărtăşită pe reţele de socializare, ideea că decadenţi s-ar afla la vârful statului”, spune el.

LEGI TOT MAI REPRESIVE

În Rusia, o lege interzice din 2013 ”propaganda” ”relaţiilor sexuale netradiţionale” în rândul minorilor.

În urma unei înăspriri generale în societate după asaltul rus împotriva Ucrainei, această legislaţie a fost extinsă în mod considerabil la sfârşitul lui 2022 şi interzice orice formă de ”propagandă” LGBT în presă, pe Internet, în cărţi şi în filme.

În noiembrie 2023, în acest context, Curtea Supremă rusă a interzis ”mişcarea internţaională LGBT” cu privire la ”extremism”, o formulare vagă, cdar care deschide uşa unor pedepse cu închisoarea grele.

”Putinismul nu are nicio ideologie de oferit Rusiei”, comentează la BFMTV o purtătoare de cuvânt a Asociaţiei Rusia-Libertăţi, Olga Prokopieva.

”Pentru a putea rămâne la putere şi a continua să domnească, trebuia să găsească tactici”, spune eea, ”tactica fricii şi tactica Occidentului «decadent»” care reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei”.

”Acesta este singurul lucru pe care l-au găsit ei pentru a speria populaţia, pentru a le arăta că singurul model viabil este cel al Rusiei”, consideră ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.