Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial ucrainean: 'Nu a existat țară care să creadă că vom rezista invaziei ruse'

Financial Times
rusia tanc donbas

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat într-un interviu pentru Liga.net că nimeni nu a crezut că țara va reuși să țină piept ofensivei armatei ruse, însă acum ambasadorii își cer scuze.

„Trebuie să ne punem întrebarea: cine ne datorează ceva și ce? Dacă țara noastră ar fi membră a NATO, ar fi o cu totul altă conversație. Astăzi trebuie să mulțumim țărilor care ne ajută. Sunt o mulțime și nu se știe despre toate. Multe țări ne cer să nu spunem despre armele militare pe care ni le predau. Vom mulțumi tuturor public după ce trece războiul.

De aceea suntem destul de calmi si nu facem tragedii. Am înțeles de la început că nimeni nu ne va apăra țara în afară de noi. Ne vor ajuta cu armele? Da. Vor fi suficiente aceste arme? Armele nu sunt niciodată suficiente. Dar în acest război, fiecare țară are propria responsabilitate.

O mulțime de domni respectați (din țări străine) spuneau că în trei-cinci zile vom fi nevoiți să capitulăm, vor fi construite lagăre de concentrare și conducerea politică va fi distrusă. Nu au crezut în noi. Nu a existat nicio țară care să creadă că vom rezista invaziei ruse. Și am avut o satisfacție când ambasadele au început să se întoarcă (în Ucraina după evacuare), am avut o întâlnire pe 10 mai iar unul dintre ambasadori și-a cerut scuze, spunând: „Ați avut dreptate”.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.