Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial rus prezice divizarea Ucrainei 'în mai multe state'

vestidinrusia.ro
Nikolai Patruşev

Ucraina s-ar putea dezintegra "în mai multe state" din cauza politicii ţărilor occidentale, a declarat marţi secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, într-un interviu acordat oficiosului rus Rossiiskaia Gazeta, citat de EFE.

"Rezultatul politicii Occidentului şi al regimului de la Kiev, aflat sub controlul acestuia, nu poate fi decât dezintegrarea Ucrainei în mai multe state", a afirmat Patruşev, adăugând că "scenariile tragice ale crizelor mondiale din ultimii ani şi de astăzi sunt provocate de Washington".

El s-a pronunţat în favoarea planurilor de "demilitarizare" a Ucrainei în cadrul "operaţiunii speciale militare" ruse pe motiv că reînarmarea ţării vecine ar "reprezenta o ameninţare pentru Rusia", inclusiv din punctul de vedere al "dezvoltării şi utilizării armelor nucleare, chimice şi biologice".

"În încercarea de a zdrobi Rusia, americanii - prin protejaţii lor de la Kiev - au decis să creeze un antipod la ţara noastră, alegând cu cinism Ucraina pentru aceasta şi încercând să dezbine un popor, în esenţă, unit", a spus Patruşev, fost director FSB (ex-KGB).

În interviul adresat publicului din ţara sa, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei a insistat asupra faptului că "astăzi, singurul lucru care uneşte popoarele care trăiesc în Ucraina este frica de barbaria batalioanelor naţionaliste".

Săptămâna trecută, armata rusă a recunoscut pentru prima oară că are în vedere nu doar "eliberarea" Donbasului, dar şi deschiderea unui coridor terestru către Crimeea anexată în 2014 şi totodată accederea la regiunea separatistă Transnistria, din estul Republicii Moldova, locuită de o majoritate rusofonă.

Kievul acuză Moscova de "agresiune neprovocată" şi genocid împotriva poporului ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.