Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalta Curte a Spaniei a condamnat la 7 ani de închisoare un bărbat care a ameninţat că îl ucide pe premierul Sanchez

www.explica.co
Pedro Sanchez

Înalta Curte a Spaniei a condamnat un agent de securitate în vârstă de 65 de ani la o pedeapsă de şapte ani şi jumătate de închisoare pentru discuţii, pe un chat WhatsApp de extremă dreapta în 2018, vizând asasinarea prim-ministrului Pedro Sanchez şi posesie ilegală de arme, relatează marţi Reuters.

Manuel Murillo Sanchez a fost condamnat la doi ani şi jumătate pentru tentativă de omor şi cinci ani pentru posesie de arme de foc, se arată într-un document al instanţei publicat marţi. I s-a interzis de asemenea să deţină arme de foc în următorii opt ani.

El poate ataca sentinţa.

În august 2018, Murillo s-a oferit să-l "vâneze" pe Sanchez ca pe "o căprioară şi să-i pună capul deasupra şemineului", după ce guvernul spaniol a ordonat exhumarea corpului fostului dictator Francisco Franco dintr-un mausoleu al statului situat în afara Madridului, potrivit Agerpres.ro.

Chiar dacă dictatura lui Franco s-a încheiat odată cu moartea acestuia în 1975, opinia publică spaniolă este încă divizată asupra Războiului Civil Spaniol din perioada 1936-1939, care a sfâşiat familii şi comunităţi, precum şi în legătură cu moştenirea franchismului.

În ultimii 20 de ani, încercările guvernelor de stânga de a elimina rămăşiţele dictaturii au provocat furia grupurilor marginale de extremă dreapta nostalgice după acea epocă.

Pe chat-uri, Murillo a cerut de asemenea ajutor pentru organizarea unui atac şi s-a lăudat cu armele pe care le deţinea şi capacitatea sa de trăgător de elită. "Sunt un lunetist şi cu un foc precis Sanchez este terminat", a spus el.

Judecătorii au respins apărarea lui Murillo, care a susţinut că era beat când a făcut acele comentarii. El a petrecut deja doi ani în arest preventiv între septembrie 2018 şi septembrie 2020, când a fost eliberat înaintea pronunţării sentinţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.