Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae al Americii aniversează 19 ani de la hirotonia în Arhiereu

basilica.ro
IPS nicolae preot america chicago

Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae al Americii aniversează miercuri, 14 iulie, 19 ani de la hirotonia în Arhiereu, care a avut loc în 14 iulie 2002 la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Montreal, Canada.

Între timp, în 2016, a fost ales Mitropolit al nou înfiinţatei Mitropolii a celor două Americi. Ceremonia de ridicare în demnitatea de Mitropolit a avut loc în 30 octombrie 2016, în Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie, scrie Basilica.ro.

Întronizarea propriu zisă s-a desfăşurat în 30 aprilie 2017 la Chicago, în prezența unei delegații a Patriarhiei Române.

Principalele realizări:

  • Centrul Eparhial a fost mutat, în decembrie 2003, de la Detroit la Chicago. Decizia a fost luată în principal pentru a veni în sprijinul credincioşilor români care acum aveau posibilitatea de a călători într-un timp mai scurt pentru a participa la slujbele de la viitoarea Catedrală Eparhială.
  • A fost aprobat în februarie 2007 noul statut al Arhiepiscopiei de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române . La statutul respectiv s-a lucrat încă din 2005.
  • Catedrala „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Chicago a fost sfinţită în iulie 2008. În următorii ani, Catedrala a fost utilată conform rânduielilor Bisericii Ortodoxe. În clădirea Centrului Eparhial au fost amenajate săli de clasă pentru copii, birouri, sală de conferinţe, bibliotecă şi arhivă.
  • A fost implementat, la nivelul Eparhiei, un plan catehetic pentru copii şi tineri în mod special, dar şi pentru adulţi la modul general. Fiecare parohie are o Şcoală de Duminică pentru copii, desfăşoară activităţi catehetice pentru tineri, ore de studiu biblic pentru adulţi. Sunt organizate tabere cu tematică religioasă pentru copii şi tineri.
  • Cele două asociaţii principale, Asociația Auxiliară a Femeilor Ortodoxe Române din America (AROLA) şi Asociația Tinerilor Români Ortodocși din cele Două Americi (ROYA) desfăşoară proiecte în mod constant.
  • Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Statelor Unite ale Americii cu sediul la Chicago – păstorită de IPS Nicolae – are în componenţă în prezent 3 protopopiate, 35 de parohii şi misiuni şi 2 mănăstiri în Statele Unite ale Americii, deservite de 47 de clerici.

Din Mitropolia celor două Americi face parte şi Episcopia Ortodoxă Română a Canadei, păstorită de Episcopul Ioan Casian al Canadei.

Harta parohiilor din Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi:

CV-ul integral al Mitropolitului Nicolae este disponibil aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.