Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului: 'Ameninţările legate de mediu sunt cea mai mare provocare pentru drepturile omului'

UN NEWS
Michelle Bachelet Înalt comisar al ONU pentru drepturile omului

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a declarat luni, la Geneva, că 'tripla criză planetară' reprezentată de schimbările climatice, poluare şi pierderea de zone naturale este cea mai mare ameninţare din lume la adresa drepturilor omului, relatează Reuters.

Declaraţia a fost făcută în deschiderea celei de-a 48-a sesiuni a Consiliului pentru Drepturile Omului la Geneva, unde chestiunile legate de mediu ar urma să fie o temă centrală.

"Pe măsură ce aceste ameninţări la adresa mediului se intensifică, ele vor constitui cea mai mare provocare la adresa drepturilor omului din epoca noastră", a spus Michelle Bachelet, făcând referire la evenimente climatice 'extreme şi devastatoare' recente, cum ar fi inundaţiile din Germania şi incendiile de vegetaţie din California.

Citește și: Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului își exprimă dezamăgirea faţă de lipsa de diversitate a guvernului taliban din Afganistan

"Trebuie să ridicăm ştacheta, pentru că viitorul nostru comun depinde de asta", a adăugat ea.

Potrivit unor diplomaţi de la Geneva citaţi de Reuters, este de aşteptat să fie adoptate două noi rezoluţii privind mediul. Una ar crea un nou post de raportor special privind schimbările climatice, iar cealaltă ar introduce dreptul la un mediu sigur, curat, sănătos şi sustenabil, potrivit Agerpres.ro.

Deciziile celor 47 de membri ai Consiliului nu au caracter obligatoriu, dar au greutate politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.