Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi anunță că 72 de refugiaţi din Libia au fost aduși în România

CNN
Hellinikon, refugiati

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunţat miercuri evacuarea a 72 de refugiaţi dinspre Libia către România, informează agenţia Xinhua.

''În ultimele zile, 72 de refugiaţi din Eritreea, Somalia şi Siria au fost evacuaţi din Libia către Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din România'', a precizat UNHCR pe Twitter, adăugând că se aşteaptă relocarea acestora în Norvegia până la finele anului.

Citește și: Schimbări radicale- Reguli noi de acordare a creditelor

Odată cu anarhia ce a urmat înlăturării de la putere a fostului dictator Muammar Gaddafi, în anul 2011, Libia a devenit placa turnantă a migraţiei ilegale africane înspre Europa. Conform estimărilor UNHCR, în prezent circa 4.500 de migranţi sunt reţinuţi în centre de detenţie în această ţară.

Potrivit website-ului UNHCR, Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din România, aflat la Timişoara, este destinat persoanelor aflate în nevoie urgentă de protecţie internaţională. Centrul funcţionează în baza Acordului Tri-Partit semnat pe 8 mai 2008 şi ratificat de Parlamentul român la 24 noiembrie 2008. Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă, care este primul de acest gen din Europa, oferă azil, pe o perioadă temporară de 6 luni, refugiaţilor aflaţi în nevoie urgentă de evacuare din prima ţară de azil, din cauza unor condiţii care le pun viaţa în pericol, urmând a fi relocaţi în tări terţe.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.