Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaltul reprezentant internaţional în Bosnia-Herţegovina: 'Personal doresc să văd Serbia în UE'

citysmart.media
steag Serbia steag

Înaltul reprezentant internaţional în Bosnia-Herţegovina, Christian Schmidt, a afirmat joi că întreaga Europă trebuie să realizeze faptul că Serbia este o ţară foarte importantă, mai ales în aceste momente, transmite Tanjug.

Într-un interviu acordat Tanjug după o întâlnire cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, Schmidt a menţionat că a abordat alături de acesta numeroase subiecte, dar a refuzat să dea detalii.

"Impresia mea este că toţi din Europa trebuie să realizeze că Serbia este o ţară foarte importantă, mai ales în aceste momente. Candidatura la UE este foarte importantă. Personal vreau să văd Serbia făcând parte din cadrul european", a subliniat Schmidt, potrivit Agerpres.ro.

Întrebat în legătură cu rolul lui Vucic şi al Serbiei în stabilizarea vecinei sale ex-iugoslave Bosnia-Herţegovina, Christian Schmidt a asigurat că amândoi exercită categoric o anumită influenţă, dar cei care iau deciziile privind ceea ce se întâmplă în Bosnia sunt propriii cetăţeni şi reprezentanţii lor aleşi.

El a mai afirmat că, în opinia sa, nu există pericolul unui război în Bosnia-Herţegovina, dar trebuie făcute demersuri pentru reducerea tensiunilor.

Bosnia trece prin cea mai gravă criză politică de la sfârşitul războaielor din Balcani din anii 1990, sârbii bosniaci contestând instituţii ale statului ca parte a unei încercări de lungă durată a lor de a se separa de statul bosniac central şi de a se alătura în cele din urmă Serbiei vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.