Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înaltul responsabil palestinian Saeb Erekat, conectat la un aparat de respiraţie artificială după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

bbc.com
Saeb Erekat

Înaltul responsabil palestinian Saeb Erekat, care este grav bolnav după ce a fost infectat cu coronavirus, a fost conectat la un aparat de respiraţie artificială, a anunţat marţi noapte spitalul israelian care îl tratează, transmite Reuters, citată de AGERPRES.

Centrul Medical Hadassah din Ierusalim a declarat că Erekat, în vârstă de 65 de ani, a fost conectat la un aparat ECMO (Oxigenare extracorporală cu membrană) pentru a-i susţine funcţia pulmonară.

Aparatul oxigenează sângele, permiţând plămânilor să se odihnească şi să se evite leziunile pulmonare asociate ventilatorului, ţinând cont că Erekat a făcut un transplant pulmonar în 2017.

Spitalul a declarat că Erekat este "stabil".

"Tratamentul său continuă să fie coordonat cu specialişti în transplant pulmonar din Israel şi străinătate pentru a oferi îngrijire optimă acestui pacient care prezintă complicaţii ale infecţiei cu COVID-19 pe fondul unui transplant pulmonar anterior", se adaugă în comunicat.

Citește și: Raed Arafat vine cu cifre ÎNFIORĂTOARE și face un anunț de ULTIMĂ ORĂ: 'La un moment dat, toate spitalele vor primi pacienți COVID'

Potrivit medicilor, tratamentul lui Erekat reprezintă "o provocare enormă", fiind un pacient cu un sistem imunitar slăbit, care în afară de virus a dezvoltat şi o infecţie bacteriană.

Negociator-şef palestinian de multă vreme şi secretar general al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), el a fost testat pozitiv pentru coronavirus la începutul acestei luni.

Erekat este unul dintre cei mai vizibili oficiali palestinieni pe scena mondială şi un consilier de top al preşedintelui Mahmoud Abbas.

Tratarea sa de către medici israelieni a provocat o serie de comentarii pe social media, inclusiv din partea unor activişti pro-israelieni, care au criticat faptul că, în ciuda comparaţiilor frecvente făcute de Erekat între politicile Israelului împotriva palestinienilor şi sistemul de apartheid din Africa de Sud, el primeşte acum îngrijire medicală egală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.