Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inaugurare cu mare fast a palatului regal restaurat din Madagascar

Operation World
Madagascar

Preşedintele Madagascar, Andry Rajoelina, a inaugurat vineri cu mare fast fostul palat regal, situat pe înălţimile Antananarivo, care a ars în 1995, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Tot ceea ce se află în această incintă unde ne aflăm astăzi va fi mândria întregului Madagascar", a declarat în timpul ceremoniei Andry Rajoelina, îmbrăcat în roşu, culoarea vechii regalităţi.

Pe parcursul lucrărilor de renovare, ridicarea în această bijuterie arhitecturală a unei arene din beton inspirată de Roma Antică, botezată de detractorii săi "Colosseumul", comandată de preşedinţie şi construită în grabă de la începutul lunii martie, a suscitat controverse printre locuitorii insulei din Oceanul Indian.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

UNESCO s-a arătat, de asemenea, preocupată în februarie de această construcţie, existând temeri cu privire la clasarea Oraşului de Sus din Antananarivo în Patrimoniu Mondial.

Preşedintele a evitat să menţioneze acest "Colosseum" în curs de finalizare în interiorul zidurilor palatului, închis vineri pentru oaspeţi.

Cu o zi înainte, guvernul a propus restituirea de către Franţa a coroanei ultimei regine din Madagascar, Ranavalona a III-a (1861-1917). Aflată din 1910 în muzeul din Domul Invalizilor din Paris, accesoriul din zinc aurit, împodobit cu catifea în nuanţă ocru şi grena, este în prezent expusă în palatul regal restaurat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.