Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă 15 persoane băgate în CARANTINĂ în Timiş

carantina

Numărul persoanelor carantinate a ajuns la 260, în judeţul Timiş, cu 15 mai multe faţă de precedenta raportare, potrivit informării de vineri a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, potrivit Agerpres.

"La nivelul judeţului, în carantină instituţionalizată sunt 260 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID - 19. Alte 1.782 persoane sunt în izolare la domiciliu (faţă de 1.671, raportaţi joi, n.r.) şi se află sub monitorizare medicală. Informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate şi numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

În altă ordine de idei, DSP Timiş îndeamnă populaţia să se alăture campaniei iniţiate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara şi să doneze sânge, întrucât orice hemoragie poate duce la pierderea de vieţi umane.

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize din unităţile sanitare sunt îndemnaţi să meargă şi să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate.

"România are nevoie de sânge. Cu atât mai mult, în această perioadă. La fiecare două secunde, o persoană are nevoie de o transfuzie de sânge, iar acesta poate fi obţinut doar prin bunăvoinţa noastră şi a celor din jur", a transmis Cornelia Bubatu.

În condiţiile pandemiei COVID-19, la Centrul de Transfuzie Timişoara, donarea de sânge se face în condiţii de siguranţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.