Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă ȘAPTE MEDICI au fost INFECTAȚI: Secţia de Nefrologie de la SJU Vrancea a fost închisă

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus medic masca

Şapte cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani au fost testate pozitiv pentru COVID-19, iar una dintre secţiile unităţii medicale a fost închisă, în urma infectării personalului, a declarat, joi, directorul Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, Cătălin Graur.

Potrivit acestuia, DSP Vrancea a demarat o anchetă epidemiologică şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, după ce angajaţi ai celor două instituţii au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat, după decizia Guvernului: Dacă tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm agricultura românească

"Avem 31 de cadre medicale la Spitalul Militar, un cadru la Spitalul Adjud şi şapte cadre medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' Focşani. S-a luat, de asemenea, măsura închiderii secţiei de Nefrologie, existând şi în acest caz o anchetă epidemiologică în curs. Deocamdată, avem şase contacţi. DSP Vrancea a declanşat două anchete epidemiologice la SAJ Vrancea şi ISU Vrancea, după ce angajaţi din cadrul acestor instituţii au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Rezultatul anchetelor epidemiologice a relevat faptul că există 10 contacţi direcţi în cadrul ISU şi 12 la SAJ, din care patru sunt simptomatici, internaţi la secţia de infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' Focşani şi care vor fi testaţi", a declarat, joi, Cătălin Graur.

DSP Vrancea a primit zilele trecute un aparat Real-Time-PCR, însă aparatul nu este deocamdată funcţional, astfel că persoanele suspecte de infectare cu COVID-19 sunt testate la Iaşi şi Bucureşti.

Citește și: Lovitură pentru bugetari! Măsura de criză anunțată de premierul Ludovic Orban

"Aparatul este în procedura de calibrare, nu funcţionează. Noi, ca DSP, realizăm aceste testări gratuit, pe baza unor programe de sănătate decontate de MS şi în baza unei metodologii aprobate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Persoanele care au un link epidemiologic şi care prezintă simptomatologie specifică COVID se internează la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' Focşani şi sunt testaţi", a precizat Cătălin Graur.

La nivelul judeţului Vrancea au fost raportate, joi, un număr de 95 de persoane infectate cu COVID-19. De asemenea, au fost confirmate şi două decese din cauza virusului SARS-COV-2, o femeie de 81 de ani şi una de 48 de ani.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Ce mai răgeau pe sub balcoanele miniștrilor PSD când le măreau salariile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.