Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o țară a rupt relațiile diplomatice cu Taiwan

Taiwan

Statul insular Kiribati, din Pacificul de Sud, a rupt relaţiile cu Taiwanul, aşa cum au procedat în urmă cu două zile şi Insulele Solomon, fapt ce lasă Taipeiul cu numai 15 aliaţi, după ce China a atras de partea sa doi dintre aceştia în mai puţin de o săptămână, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Kiribati a anunţat astăzi că rupe relaţiile cu Taiwanul. Taiwan anunţă de asemenea că rupe legăturile cu Kiribati. Toate proiectele de cooperare cu Kiribati furnizate de Taiwan vor fi oprite", a anunţat vineri ministrul de externe taiwanez, Joseph Wu, într-o conferinţă de presă.

Noua lovitură diplomatică a Beijingului la adresa Taipeiului vine cu zece zile înainte de sărbătorirea, pe 1 octombrie, a celei de-a 70-a aniversări a fondării Republicii Populare Chineze, moment ce i-a făcut pe liderii chinezi de la acea vreme ca, după pierderea războiului civil, să se refugieze în Taiwan.

De asemenea, se produce cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din insulă, prevăzute pentru ianuarie 2020 şi la care va participa şi actuala şefă a statului, Tsai Ing-wen (pro-independenţă), sub al cărei mandat, început în 2016, relaţiile cu Beijingul s-au deteriorat mult.

Kiribati recunoscuse anterior guvernul Republicii Populare, dar a stabilit relaţii cu Taiwanul în 2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.