Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o BOMBĂ: 5 foști miniștri ai Culturii, denunțați la Parchetul General pentru abuz în serviciu

la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a fost depus un denunţ pentru abuz în serviciu împotriva foştilor miniştri ai Culturii Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Puiu Haşotti, Daniel Barbu şi Gigel Ştirbu de către Sindicatul RomâniaFilm.

În decembrie 2014, Sindicatul RomâniaFilm a formulat un denunţ privind infracţiunea de abuz în serviciu împotriva persoanelor care au deţinut funcţia de ministru al Culturii Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Puiu Haşotti, Daniel Constantin Barbu, Gigel Sorinel Ştirbu, precum "şi împotriva oricărei persoane care se face vinovată de consecinţele" expuse în denunţ.

"Plângerea o formulăm pentru infracţiunea de abuz în serviciu prevăzută şi pedepsită de articolul 297 din Codul de procedură penală, având în vedere vătămarea produsă Regiei Autonome a Distribuţiei Exploatării Filmelor «RomâniaFilm», cu sediul în Bucureşti, (...), reprezentată legal prin Director General dl. Marius Cristian Iuraşcu, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii. Implicit, vătămarea adusă Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor «RomâniaFilm» afectează drepturile şi interesele salariaţilor acesteia, membri ai sindicatului nostru", potrivit denunţului, obţinut de agenţia de presă MEDIAFAX.

Astfel, Sindicatul RomâniaFilm afirmă în denunţul înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că regia are datorii, salariaţii nu şi-au primit salariile, iar la acest moment utilităţile nu pot fi plătite din lipsă de fonduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.