Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o categorie de bugetari ar putea primi de la Guvern majorări salariale. Au cerut 25% dar vor primi 20% (surse)

wall-street.ro
protest sanatate guvern

Este vorba despre personalul TESA (tehnic, economic, social, administrativ, cum sunt, de exemplu, contabilii) din sistemul de Sănătate, care reprezintă 10% din totalul angajat în acest sector public, respectiv circa 30.000 de persoane.

Guvernul ar putea răspunde în curând cererii sindicaliștilor TESA din decembrie, de majorare a salariilor cu 25%. Executivul este dispus însă să ofere din bani publici o creștere de 20%, au declarat surse guvernamentale pentru Știrile Pro TV.

Personalul de acest tip nu a fost inclus pe lista salariaților din Sănătate cărora li s-au mărit sau li s-au promis deja creșteri salariale considerabile anul trecut sau în ultimele zile.

„Există deschidere pentru acest procent, de 20%, în acest moment, pentru personalul TESA. El nu este asimilat personalului medical și acestor oameni nu le-a mai crescut leafa de mulți ani.

În ceea ce privește personalul medical propriu-zis majorarea este încă în analiză. În cazul în care nu se ajunge acum la o concluzie clară luăm în considerare o eventuală reglare prin legea salarizării”, au declarat sursele citate.

Reprezentanții personalului TESA din Sănătate au protestat și în decembrie, amenințând atunci cu blocarea integrală a activității specifice din spitale.

În momentul de față mai mulți reprezentanți ai sistemului medical din România protestează în București, inclusiv prin pichetarea, azi-dimineață, a sediului ministerului Finanțelor Publice.

Oamenii sunt nemulțumiți că, deși premierul a participat, miercuri, la Consiliul Național SANITAS, nu a putut să le spună când le vor fi mărite salariile.

Revendicările lor sunt cunoscute încă de astă vară, când au mai avut negocieri cu guvernul de la acea vreme. Acum, Marcel Ciolacu a cerut înființarea unui grup de lucru în care să se discute problemele și să fie căutate soluții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.