Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o GAFĂ marca Boris Johnson: Ce a mai făcut celebrul ministru britanic / VIDEO

forbes.com
boris johnson

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, cunoscut ca fiind predispus la gafe, a părut să compare ieşirea ţării sale din Uniunea Europeană cu scufundarea pachebotului Titanic în apele Atlanticului de Nord, în anul 1912, prin afirmaţia sa că Brexitul va fi un 'succes titanic', notează joi Reuters.

Johnson, care este cunoscut în Marea Britanie şi dincolo de ea pentru personalitatea adesea extravagantă şi claia de păr blond, a făcut această remarcă în timp ce îi decerna un premiu fostului ministru de finanţe George Osborne, desemnat parlamentarul anului de săptămânalul britanic The Spectator.

Citește și: Conduce în SÂNII GOI, dar cu centura pusă: IMAGINI de senzație cu o femeie, la volan / VIDEO

'Brexit înseamnă Brexit, iar noi vom face din el un succes titanic', a declarat Boris Johson, potrivit înregistrării discursului, postată de editorul publicaţiei.

După ce i s-a atras atenţia că a folosit, în mod nefericit, cuvântul 'titanic', Johnson a explicat auditoriului că o expoziţie pe tema Titanicului a fost cea mai populară atracţie turistică în Irlanda de Nord.

Citește și: Cu ea a înșelat-o Cristiano Ronaldo pe Irina Shayk: Da, e ROMÂNCĂ / FOTO

Boris Johnson şi-a rectificat totuşi remarca, spunând că 'vom face un succes colosal, colosal din Brexit'.

Desemnarea de către premierul Theresa May la şefia Foreign Office a cuiva care, în campania pentru referendum, a comparat scopurile Uniunii Europene cu cele ale lui Adolf Hitler şi ale lui Napoleon a provocat consternare în capitalele europene.

Citește și: Face MILIOANELE cu raba: Ea e cea mai bine plătită cântăreață din lume / VIDEO

Johnson s-a făcut iniţial remarcat ca jurnalist la Bruxelles pentru criticile sale nonconformiste la adresa UE, după care a intrat în politică, în Partidul Conservator, sporindu-şi notorietatea printr-o serie de apariţii într-o comedie de televiziune.

În timpul campaniei pentru Brexit, Boris Johnson şi-a atras acuzaţii de rasism după ce sugerat, într-un articol de ziar, că preşedintele american Barack Obama, pe care l-a descris ca 'în parte kenyan', este părtinitor împotriva Marii Britanii din cauza 'antipatiei ancestrale faţă de imperiul britanic'.

Citește și: PEDEAPSĂ pentru șoferii care îi orbesc cu faza lungă pe participanții la trafic

Ministrul britanic a declanşat de asemenea nemulţumirea Moscovei, luna trecută, când a afirmat că ar dori să vadă demonstraţii în faţa ambasadei ruse la Londra. Moscova a calificat afirmaţia ca ruşinoasă, iar şeful diplomaţiei franceze, Jean-Marc Ayrault, a pus sub semnul întrebării înţelepciunea declaraţiei lui Johnson, informează agerpres.ro.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a IV-a

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.