Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o icoană făcătoare de minuni rămâne definitiv în România: Procesiune cu icoana Glykofiloussa pe străzile din Alexandria

România va avea o nouă icoană făcătoare de minuni! Icoana Maicii Domnului ,,Dulcea Sărutare" (Glykofiloussa), pictată în Sfântul Munte Athos după icoana originală ce se păstrează în Mănăstirea Filotheu, va fi adusă la Mănăstirea Sf. Alexandru - Catedrala Episcopală din Alexandria, județul Teleorman.

În seara zilei de 16 aprilie, la Catedrala Episcopală din Alexandria județul Teleorman, cu prilejul pelerinajului din Duminica Floriilor, va fi adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului ,,Dulcea Sărutare" (Glykofiloussa). Icoana a fost pictată în Sfântul Munte Athos și va rămâne pentru totdeauna în Mănăstirea Sf. Alexandru - Catedrala Episcopală din Alexandria. Icoana a fost ținută timp de 40 zile lângă icoana originală timp în care a fost săvârșit Paraclisul Maicii Domnului.

Credincioșii se vor putea închina icoanei făcătoare de minuni începând din seara zilei de 16 aprilie. Programul liturgic va fi următorul :

- Sâmbătă, 16 aprilie, ora 16:00, icoana va fi adusă și întâmpinată de Preasfințitul Galaction, episcopul Alexandriei și Teleormanului, la Catedrala Episcopală, apoi va avea loc o procesiune pe străzile orașului Alexandria;

- ora 20:00 paraclisul Maicii Domnului;

- Duminică, 17 aprilie, sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) Sfânta Liturghie Arhierească.

Credincioșii se vor putea închina Maicii Domnului pe tot parcursul zilei.

Tradiționala Procesiune de Florii va fi organizată în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 16:00. Procesiunea va începe cu slujba Vecerniei, de la ora 16:00, în Biserica Mănăstirii Sfântul Alexandru - Catedrala Episcopală din Municipiul Alexandria, săvârșită de PS Galaction. La ora 17:30, alaiul de credincioși vor porni de la Catedrala Episcopală pe următorul traseu: Strada Independenței - Strada Colfescu - Strada Dunării - Strada 1848 - Strada Libertății (Centrul pietonal al orașului) - Strada Brâncoveanu - Strada Gheorghe Doja - Strada Independenței - Catedrala Episcopală.

La pelerinajul de Florii vor participa aproximativ 400 de clerici din cuprinsul Episcopiei Alexandriei și Teleormanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.