Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru Boeing - Zborurile aeronavelor 737 în România și în UE au fost interzise de autoritățile europene

boeing.com
BOEING 737-800 NG

Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) a a suspendat operațiunile de transport aerian comercial pentru avioanele Boeing 737 "MAX 8" și Boeing 737 - "MAX 9” pe teritoriul UE, în contextul accidentului aviatic al Ethiopian Airlines, potrivit mediafax.

Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA) a emis două directive, una privind navigabilitatea și o directivă de siguranță, precizează un comunicat al Autorității Aeronautice Civile Române (AACR).

Prin directiva de urgență de navigabilitate a impus suspendarea operațiunilor de transport aerian comercial ale celor două modele de Boeing 737 Max 8 și Max 9 pe teritoriul UE, iar prin directiva de siguranță sunt interzise zborurile comerciale cu cele două tipuri de aeronave Boeing specificate mai sus, spre, din și deasupra spațiului aerian al Uniunii Europene.

În consecință, AACR a emis informări către operatorii aerieni, aeroporturi și ROMATSA privind suspendarea temporară a zborurilor cu aeronave de tip Boeing 737 Max 8 și 9, decisă de EASA.

Astfel, în Romania zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 și 9 sunt suspendate începând cu ora 21.00, 12 martie 2019, atât în spațiul aerian național și pe aeroporturile din România urmând directivele EASA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.