Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru Novak Djokovic - O nouă participare la Australian Open, puțin probabilă după anunțul făcut de guvernul de la Canberra

Novak Djokovic nu se va putea întoarce în Australia până în 2025, a confirmat guvernul australian după ce controversa legată de numărul unu mondial s-a încheiat cu anularea din nou a vizei sale și expulzarea sa din țară, notează Mediafax.

Djokovic, din cauza recursului, risca o interdicție de trei ani, care a fost confirmată. Există totuși circumstanțe speciale ce i-ar putea permite să revină în Australia, dar, cel puțin deocamdată, nu va mai adăuga un nou titlu la Melbourne la colecția sa.

„Viza a fost anulată de ministrul Hawke”, a declarat ministrul de interne, dna Karen Andrews.

„Această anulare a fost confirmată de Curtea Federală, așa că, în consecință, i se va interzice intrarea în țară timp de trei ani”.

„Oricine vine în Australia are responsabilitatea să îndeplinească cerințele de intrare... doar pentru că ai o viză valabilă nu garantează că vei putea intra în Australia”, a adăugat ea.

„Ceea ce i s-a oferit domnului Djokovic la sosirea în Australia, înainte de a trece de procesele noastre de imigrare, a fost posibilitatea de a putea prezenta documentele necesare, ceea ce nu a putut face”.

„El nu era complet vaccinat, ceea ce este o cerință. Dacă nu ești vaccinat, trebuie să poți furniza dovezi medicale care să susțină că există un motiv medical pentru care nu poți fi vaccinat, aceasta a fost problema la frontieră”.

„Interdicția se întinde pe o perioadă de trei ani, dar există posibilitatea ca el să se întoarcă în circumstanțele potrivite, iar acest lucru va fi luat în considerare la momentul respectiv", a declarat premierul, Scott Morrison, pe această temă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.