Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru Puigdemont: Parchetul spaniol a făcut ANUNȚUL

Carles Puigdemont

Parchetul general spaniol a anunţat că va cere un nou mandat european de arestare pe numele lui Carles Puigdemont, dacă acesta se va deplasa, luni, în Danemarca, unde ar urma să participe la o dezbatere la Universitatea din Copenhaga, relatează Belga.

Citește și: RĂSTURNARE DE SITUAŢIE Reacţia Elenei Udrea după ce s-a zvonit că ar fi însărcinată

“Parchetul va acţiona imediat pentru a-i cere judecătorului Curţii Supreme să activeze mandatul european de arestare pentru a le cere autorităţilor daneze arestarea inculpatului”, se arată într-un comunicat al parchetului general.

Potrivit grupului parlamentar “Împreună pentru Catalonia”, Puigdemont ar urma să participe luni la dezbaterea “Catalonia şi Europa la intersecţia căilor democraţiei?”, la Universitatea din Copenhaga.

Sâmbătă, parchetul general l-a avertizat pe Carles Puigdemont că imunitatea sa în calitate de deputat nu va împiedica arestarea sa dacă el va reveni în Spania din Belgia pentru a fi învestit şef al Guvernului catalan.

Carles Puigdemont a plecat la sfârşitul lunii octombrie 2017 în Belgia, cu puţin timp înainte de a fi inculpat de justiţia spaniolă pentru "revoltă", "răzvrătire" şi "deturnare de fonduri", ca urmare a proclamării pe 27 octombrie, la Barcelona, a unei "Republici catalane", rămasă fără efect şi urmată de punerea sub tutelă a regiunii. Reales deputat regional pe 21 decembrie, Puigdemont este singurul candidat la funcţia de şef al Guvernului catalan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.