Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o LOVITURĂ: un partid, la un pas de dispariție

partid

Liderii UDMR pot deschide șampania, pentru că sunt la un pas să scape de unul dintre partidele care le ciupesc din voturi în secuime. Partidul Conservator solicită desființarea Partidului Civic Maghiar, pe motiv că nu a participat la două scrutinuri de alegeri consecutiv.

“Conform Legii partidelor politice, o formaţiune care nu participă la două alegeri parlamentare consecutiv trebuie desfiinţată, prin urmare Partidul Civic Maghiar este o formaţiune care în clipa de faţă se află în afara legii şi nu ar trebui să existe ca partid politic. Solicit Prefecturii Covasna să se adreseze Ministerului Justiţiei pentru a sesiza acest aspect şi a solicita aplicarea legii, adică scoaterea Partidului Civic Maghiar în afara legii”, a declarat liderul PC Covasna, Dan Suciu, pentru Agerpres.

El a menţionat că, pornind de la aspectele sesizate, iniţiatorii manifestaţiei autonomiste desfăşurate sâmbătă la Sfântu Gheorghe nu pot fi consideraţi reprezentanţii unui partid politic, ci “doar un grup de agitatori exaltaţi”.

Partidul Civic Maghiar (PCM) a organizat sâmbătă o adunare populară în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, la care au participat câteva sute de etnici maghiari, în cadrul căreia s-a cerut autonomie teritorială şi s-a adoptat o petiţie pentru respectarea drepturilor minorităţilor naţionale în conformitate cu prevederile Proclamaţiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

Partidul Civic Maghiar, înfiinţat de Uniunea Civică Maghiară (UCM), a fost înregistrat oficial în ianuarie 2008. PCM nu a participat la alegerile parlamentare, iar potrivit legii, un partid politic se poate dizolva pe cale judecătorească în urma constatării inactivităţii, respectiv dacă nu a ţinut nici o adunare generală timp de 5 ani sau dacă nu a desemnat candidaţi, singur sau în alianţă, în două campanii electorale parlamentare succesive, în cel puţin 18 circumscripţii electorale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.