Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o moarte suspectă în Rusia: Şeful unui important şantier naval a fost găsit mort

Foto tass.com
Alexander Buzakov

Un important şantier naval rusesc specializat în construcţia de submarine non-nucleare a anunţat că directorul său general a murit subit sâmbătă, după 11 ani de activitate, dar nu a oferit detalii, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Şantierele Navale ale Amiralităţii, cu sediul în portul vestic Sankt Petersburg, anunţă într-un comunicat decesul lui Alexander Buzakov. Acesta ocupa postul din august 2012.

Potrivit comunicatului, publicat pe site-ul societăţii, principala sa realizare a fost menţinerea şi consolidarea portofoliului de comenzi al şantierului naval pentru submarine moderne nenucleare, nave de suprafaţă şi vehicule de mare adâncime.

Agenţia de ştiri TASS a declarat că şantierul naval construieşte submarine îmbunătăţite cu propulsie diesel din clasa Kilo, capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr.

În aprilie, Moscova a declarat că a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a lovi obiective militare ucrainene cu rachete Kalibr.

Şantierul naval a informat că Buzakov a absolvit în 1980 şi avea peste 40 de ani de experienţă, ceea ce indică faptul că avea în jur de 60 de ani când a murit. Sankt Petersburg este oraşul natal al preşedintelui Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.