Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ: Înca o persoană din Argeș a fost diagnosticată cu boala Lyme

capusa

Înca o persoana din judetul Arges a fost diagnosticata cu boala Lyme, astfel ca doar alte trei mai asteapta rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino dupa ce au fost muscate de capuse, transmite Mediafax.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, a declarat  ca a fost confirmat diagnosticul de boala Lyme si în cazul celui de-al treilea pacient din cei sase argeseni care s-au prezentat la medic în acest sezon, dupa ce au fost muscati de capuse.

Este vorba despre un tânar de 26 de ani din comuna Ungheni, care se afla internat la Sectia Boli Infectioase Adulti de la Spitalul Judetean, fiind sub tratament cu antibiotice.

Miercuri, sase argeșeni erau internați în spitale din țara dupa ce au fost mușcați de capușe, doar doi dintre ei fiind diagnosticați cu boala Lyme, iar în cazul celorlalți patru pacienti se așteptau rezultatele de la Institutul Cantacuzino.

Tratamentul în cazul bolii Lyme dureaza 7 - 10 zile. Odata administrat tratamentul cu antibiotice, pacientul nu mai prezinta niciun risc de a avea complicatii. Netratata însa, boala poate provoca infectii ale inimii, articulatiilor si sistemului nervos, putând sa se ajunga chiar la deces, atrag atenția medicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.