Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o poză a DEZASTRULUI: Institutul Marius Nasta are UN SINGUR epidemiolog

laborator medical

Institutul „Marius Nasta” din Capitală are un singur medic epidemiolog, iar numărul cazurilor în Terapie Intensivă şi de pacienţi infectaţi cu Sars-CoV-2 s-a triplat față de săptămâna trecută.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, susține că presiunea pe compartimentul COVID este destul de mare, scrie mediafax.ro.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

„Este un deficit de personal dacă vorbim de secţia ATI. În Institut avem un singur epidemiolog, ar fi foarte bine să fie mai mulţi, e nevoie tot mai multă de prezenţa acestor specialişti care pot să ordoneze şi să ajute întregul circuit al pacientului”, a spus Mahler.

La rândul său, preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, a declarat că la ATI nu există niciun caz programat, toate sunt mari urgenţe, pacienţi în suferinţă majoră, aflaţi în pericol de moarte şi care trebuie internaţi „atunci când necazul vine”.

Citește și: Reduceri de 20%! Wizz Air oferă discount la toate zborurile către aceste țări

În Capitală sunt, în total, 45 de unităţi sanitare, iar în multe dintre ele există capacitate ATI, cu ajutorul căreia s-ar putea degreva măcar o parte din activitatea intensă din cele şase spitale din linia 1, 2 şi suport Covid din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.