Procurorii DIICOT au reţinut joi seara încă o persoană care apare în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News despre un presupus trafic cu arme.
Este vorba de Levente Pantics, după ce, cu câteva ore înainte, a fost reţinut şi Atilla Szaba Pantics.
Citește și: SEX TAPE cu o cunoscută politiciană / VIDEO
Trei dintre bărbaţii care apar în reportajul realizat de Sky News, Aurelian Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics şi Atilla Szaba Pantics, au fost chemaţi joi la DIICOT, unde li s-a adus la cunoştinţă că sunt urmăriţi penal pentru complicitate la infracţiunea de comunicare de informaţii false, constituirea de grup infracţional organizat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
În urma audierilor, procurorii au decis să-i reţină pentru 24 de ore pe Atilla Szaba Pantics şi Levente Pantics, care au fost scoşi pe rând din sediul DIICOT cu cătuşe la mâini.
Citește și: Lindsay Lohan a fost luată la bătaie de iubitul rus: A lăsat-o-n pielea goală / VIDEO + FOTO
Tot joi, surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzaţiile şi pentru jurnaliştii britanici de la Sky News.
De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzaţie, respectiv infracţiuni contra securităţii naţionale prin comunicarea de informaţii false, prevăzută la art. 404 din Codul penal.
Citește și: STUDIU Câte femei recunosc că fac sex oral și câte spun că le place: O să rămâi surprins
Articolul 404 prevede următoarele: "Comunicarea de informaţii false. Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani".
Procurorii DIICOT au efectuat miercuri şapte percheziţii în locaţii din Târgu Mureş şi Bistriţa-Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News.
Citește și: Virusul pe care 90% dintre oameni îl iau până la 18 ani și nu poate fi tratat niciodată
Din primele cercetări a rezultat că armele erau deţinute legal pentru vânătoare şi aparţineau unuia dintre bărbaţii mascaţi. Reportajul a fost "aranjat" de jurnaliştii britanici, care le-au indicat presupuşilor traficanţi ce să spună la filmare, în schimbul a aproximativ 2.000 de euro.
Citește și: STUDIU Cum îți poți prelungi viața cu cel puțin 2 ani