Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o țară din UE legalizează legăturile homosexuale

homo

Anunţul vine la scurt timp după ce premierul Matteo Renzi s-a angajat să lanseze o reformă a drepturilor civile, începând din septembrie.
Ivan Scalfarotto, ministru pentru reforme, a declarat în paginile ziarului L'Unita că Italia va urma 'exemplul legal al parteneriatelor civile în stil german, care funcţionează foarte bine'.
Scalfarotto, homosexual declarat, a menţionat că ar fi preferat obiectivul mai ambiţios de a legaliza căsătoriile între persoane de acelaşi sex, dar copierea modelului german este o cale 'pragmatică' de a 'pune capăt actualei discriminări dintre cuplurile homosexuale şi cele heterosexuale'.
Italia, ţară predominant catolică în care Vaticanul are un cuvânt important de spus în privinţa politicilor publice, se află în prezent în minoritate în Uniunea Europeană prin faptul că nu acordă niciun fel de recunoaştere legală cuplurilor de acelaşi sex, situaţie criticată de altfel şi de propria Curte constituţională.
Potrivit actualelor prevederi, de pildă, o persoană cu orientare homosexuală nu are aceleaşi drepturi cu cele de care se bucură o soţie sau un soţ heterosexual în materie de moşteniri şi poate fi refuzată dacă doreşte să-şi viziteze partenerul la spital sau la închisoare, drept rezervat membrilor de familie.
Pe lângă legea privind drepturile homosexualilor, guvernul intenţionează să susţină o altă lege care să le asigure cetăţenia italiană copiilor născuţi pe teritoriu italian din părinţi străini, a mai spus Scalfarotto. Este de aşteptat ca partenerii de coaliţie de centru-dreapta să susţină amândouă aceste reforme, a adăugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.