Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o TRAGEDIE: Tânărul ars în incendiul din Piatra Neamţ A MURIT într-o clinică din Belgia

adevarul.ro
incendiu bloc Piatra Neamt

Tânărul cu arsuri pe 65 la sută din corp, care a fost rănit săptămâna trecută într-o explozie într-un bloc din Piatra Neamț și transferat și operat ulterior în Belgia după ce ministrul Sănătății a spus că România nu poate trata marii arși, a murit joi, informează Mediafax.

Joi, în jurul orei 17.00, tânărul a murit, au declarat pentru sursa citată reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Citește și: Liviu Dragnea o dă la întors: Recunoaște că a avut o casă, așa cum scrie în Teleormanleaks

Tânărul a fost rănit grav, săptămâna trecută, într-o explozie care a avut loc într-un bloc de locuințe din Piatra Neamț. A fost transportat pe cale terestră, nu cu elicopterul, în Iași, acolo unde a suferit prima operație în condițiile în care avea arsuri pe 65% din suprafața corpului.

Ulterior, a fost transportat în Belgia, cu o aeronavă C-27J Spartan a Ministerului Apărării Naționale, având în vedere că, potrivit ministrului Sănătății, România nu poate trata în acest moment pacienți cu arsuri mai mari de 50% din suprafața corpului. "România nu poate să trateze pacientul care are arsuri mai mari de 50 la sută din suprafața corpului. Aceasta este părerea mea, că nu se poate trata în România în condiții de maximă siguranță și în condițiile în care se afla acest pacient”, a spus atunci Sorina Pintea.

Citește și: Liviu Dragnea se spală pe mâini după acţiunea unei instituţii împotriva Rise Project: 'Mie îmi place de ei chiar şi atunci când sunt penibili'

Ministrul Sănătății preciza tot săptămâna trecută că, în România există 11 paturi pentru marii arși, deși fizic ar putea exista mai multe, dar „în acest moment sunt ocupate și nu putem da la o parte pe cineva”. Potrivit ministrului, momentul transferului l-au decis medicii, când pacientul a fost stabilizat pentru a fi transferat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.