Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Încă o veste tristă pentru cultura românească!' - Decesul actorului Mitică Popescu, deplâns de Ministerul Culturii

mitica popescu

Decesul marelui actor Mitică Popescu reperezintă încă o veste tristă pentru cultura românească, transmite, marți, Ministerul Culturii.

„Încă o veste tristă pentru cultura românească! Astăzi, 3 ianuarie 2023, a plecat dintre noi iubitul actor de film, radio, teatru și televiziune, Mitică Popescu. Prezența sa inconfundabilă, elegantă și puternică totodată, a dat scenei românești interpretări de mare valoare”, scriu reprezentanții Ministerului Culturii pe pagina de Facebook.

De la „De ce trag clopotele, Mitică?”, la „Moromeții” sau „Cel mai iubit dintre pământeni”, personajele pe care le-a interpretat Mitică Popescu au căpătat o identitate specifică și o voce care le-au făcut vizibile și apreciate de public și de specialiști.

În televiziune, emisiunea sa „De-ale lui Mitică” a reușit ani la rând să surprindă cu umor, uneori amar, viața românilor, cu bune și cu rele.

Actor la Teatrul Mic din București cea mai parte a carierei sale, Mitică Popescu a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009.

Potrivit Ministerului Culturii, la data de 13 decembrie 2002 a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Actorul Mitică Popescu a murit marți la vârsta de 86 de ani. Acesta era internat la Spitalul Elias din Capitală de la sfârșitul lunii decembrie. Potrivit reprezentanților Spitalului Elias din Capitală, Mitică Popescu a fost internat în Spitalul Elias în data de 27 decembrie 2022, iar situația medicală s-a agravat în data de 30 Decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.