Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă patru bolnavi de COVID-19 au fost externaţi din Spitalul Municipal Blaj. Numărul total al vindecărilor a ajuns la 22

twitter
coronavirus

Alţi patru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au fost externaţi din Spitalul Municipal Blaj, unde sunt trataţi doar bolnavii cu forme severe sau grave de COVID-19 sau care au şi alte patologii cronice, ridicând la 22 numărul total al celor declaraţi vindecaţi în această unitate, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

"Astăzi, 28 aprilie 2020, au fost externaţi încă patru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care au fost internaţi şi trataţi la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile grave de COVID-19. Cei patru pacienţi au fost externaţi după ce li s-au efectuat încă două teste pentru COVID-19, acestea ieşind negative", se menţionează în comunicatul dat publicităţii de autorităţile locale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

Potrivit sursei citate, numărul pacienţilor vindecaţi şi externaţi la Spitalul Municipal Blaj a ajuns, de la începutul activităţii ca spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19, la 22.

În altă ordine de idei, joi dimineaţă va începe o acţiune de dezinfectare a străzilor din municipiul Blaj, operaţiune făcută cu un utilaj modern, de ultimă generaţie, pus la dispoziţie în mod gratuit de S.C. Polaris M. Holding Constanţa, filiala Alba Iulia.

"Dezinfectarea va fi făcută cu o soluţie pe bază de clor, care nu dăunează sănătăţii. Aceasta vizează atât carosabilul, cât şi aerul, iar dezinfectarea se va efectua pe toate străzile din oraş, acolo unde utilajul va putea intra", a transmis Primăria municipiului Blaj.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment dur! Cine sunt persoanele cele mai mult predispuse deceselor provocate de COVID-19 .

Tot începând de joi, magazinele alimentare din Blaj pot funcţiona între orele 7,00 şi 22,00, măsură luată în condiţiile în care a fost modificat programul de circulaţie a persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani.

Prin hotărârea nr.14/29 aprilie a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj "se acordă, începând cu data de 30.04.2020 până în data de 14.05.2020 inclusiv, posibilitatea unităţilor de alimentaţie publică din municipiul Blaj - altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activităţii pe perioada stării de urgenţă - de a-şi stabili orarul de funcţionare între orele 07:00-22:00", au transmis autorităţile locale.

Hotărârea abrogă prevederile articolului 2 din Hotărârea CLSU Blaj nr. 11/15 aprilie, prin care orarul de funcţionare al unităţilor de alimentaţie publică - altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activităţii pe perioada stării de urgenţă -era limitat între orele 9,00 şi 21,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.