Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un avantaj pentru Zelenski: Rinat Ahmetov își predă afacerile media statului ucrainean

ahmetov

Volodimir Zelenski își consolidează puterea media în plun război cu Rusia! După ce a interzis partidele considerate pro-Rusia, acum liderul de la Kiev pare că a tras lozul câștigător.

Cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov, a declarat luni că compania sa de investiţii va ieşi din afacerile de media pentru a se conforma legislaţiei adoptate anul trecut menită să limiteze influenţa "oligarhilor", relatează Reuters, transmite Agerpres.

Într-un comunicat trimis Reuters, Ahmetov a precizat că Media Group Ukraine va preda licenţele pentru canalele de televiziune şi presă scrisă statului ucrainean şi că va pune capăt şi activităţilor online.

Ahmetov a spus că firma de investiţii SCM nu a reuşit să vândă afacerea de media în condiţii de piaţă din cauza războiului din Ucraina şi a termenului de şase luni prevăzut de legislaţia anti-oligarhi pentru vânzarea activelor din media.

"Fiind cel mai mare investitor privat din economia ucraineană, am afirmat în mod repetat că nu am fost niciodată şi nici nu voi fi un oligarh", a mai menţionat Ahmetov.

"Media Group Ucraina" unește canalul național de televiziune terestră "Ucraina", canalul național de informații "Ucraina 24", canalul de divertisment pentru tineret "OZN TV"; canale tematice "Indigo TV", canale TV "Fotbal 1/2/3"; canale regionale de televiziune "Donbass", "Canal 34", "Sigma"; operator tv prin satelit Xtra TV; canale internaționale Ucraina 1 / Ukriane 2, NLO TV 1 / NLO TV 2; companiile de producție "Tele Pro", "Dopomo HELP TV"; Agenția media de cumpărare a parteneriatului media; grupul de știri "Ucraina", platforma multimedia "Ucraina" - știri TV "Segodnya" și site-ul segodnya.ua; proiect cross-platform Vogue UA și platforma OTT OLL. TELEVIZIUNE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.