Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un avocat al lui Trump recunoaște vina în cazul privind alegerile din 2020

US Justice
justitie SUA usa justice

Un al doilea avocat care a reprezentat campania prezidenţială din 2020 a lui Donald Trump, Kenneth Chesebro, a pledat vineri vinovat de eforturi ilegale pentru a inversa înfrângerea fostului preşedinte american în statul Georgia, cu doar câteva zile înainte de a fi judecat, relatează Reuters, citat de news.ro.

Chesebro a pledat vinovat în faţa unui tribunal din comitatul Fulton pentru conspiraţie în vederea depunerii de documente false, la o zi după ce o altă fostă avocată a lui Trump, Sidney Powell, a pledat şi ea vinovată. Cei doi urmau să fie judecaţi împreună începând de luni.

Chesebro a fost de acord să depună mărturie împotriva lui Trump şi a celorlalţi 15 co-inculpaţi în vastul caz de şantaj intentat de procuroarea districtului Fulton County, Fani Willis.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei prevede ca Chesebro să fie condamnat la cinci ani de eliberare condiţionată şi să plătească 5.000 de dolari ca despăgubire.

Procurorii din Georgia au obţinut acum cooperarea a doi membri ai echipei juridice a lui Trump, care au jucat roluri importante în încercările lui Trump de a anula înfrângerea în faţa democratului Joe Biden.

Înţelegerile cu Chesebro şi Powell înseamnă că primul proces programat în acest caz, care urma să le ofere lui Trump şi celorlalţi coinculpaţi o avanpremieră, nu va mai avea loc.

Cazul din Georgia este unul dintre cele patru procese penale la nivel stat şi federale cu care se confruntă Trump şi unul dintre cele două care se concentrează în mod special pe încercările sale de a anula înfrângerea sa electorală din 2020.

Trump, favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, a pledat nevinovat şi continuă să susţină în mod fals că înfrângerea sa a fost rezultatul unei fraude.

Iniţial, Chesebro a fost acuzat de escrocherie şi de conspiraţie pentru declaraţii false şi fals. Procurorii au susţinut că el a elaborat strategia juridică pentru planul lui Trump de a crea liste frauduloase de electori care s-au angajat să voteze pentru Trump în statele în care Biden a câştigat votul popular. Avocaţii lui Chesebro au încercat fără succes să respingă acuzaţiile, argumentând că acesta a oferit doar sfaturi în calitate de avocat cu privire la probleme juridice nesoluţionate. Avocaţii săi au promis anterior că Chesebro nu va accepta o pledoarie de vinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.