Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un cetăţean american a fost arestat în Coreea de Nord

captura youtube
coreea korea

Autorităţile din Coreea de Nord au arestat încă un cetăţean american 'suspectat de comiterea unor acţiuni împotriva statului', acestea fiind al doilea cetăţean al SUA reţinut pe teritoriul nord-coreean în mai puţin de o lună, relatează agenţia oficială de presă KCNA, citată duminică de EFE, relatează agerpres.

Conform sursei citate, cetăţeanul american pe nume Kim Hak-song, angajat al Universităţii pentru Ştiinţă şi Tehnologie din Phenian, a fost arestat pe data de 6 mai. Celălalt cetăţean american arestat recent este Sang-duk Kim, profesor la aceeaşi universitate, acesta fiind reţinut pe 22 aprilie. 

Numărul total al cetăţenilor americani aflaţi în detenţie în Coreea de Nord ajunge astfel la patru, iar noile arestări survin în timp ce în peninsula coreeană cresc tensiunile provocate de diferitele teste militare ale Phenianului, care au determinat SUA să evoce posibilitatea unor lovituri militare preventive. 

Există posibilitatea ca regimul de Phenian să încerce să folosească aceşti cetăţeni americani drept monedă de schimb pentru a negocia cu Washingtonul, cum s-a mai întâmplat în trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.