Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un focar de COVID-19 a fost identificat la Spitalul Municipal din Câmpina. Judeţul Prahova se apropie de pragul de 10.000 de infectări

AFP
coronavirus

Autorităţile din Prahova au identificat un nou focar de infecţie cu noul coronavirus la Spitalul Municipal din Câmpina, unde mai mulţi angajaţi ai blocului operator au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Judeţul Prahova înregistrează peste 9.400 de bolnavi de COVID-19 de la debutul pandemiei, iar indicele de infectare este de 1,86 la mie.

"Direcţia de Sănătate Publică Prahova a raportat un nou focar la Spitalul Municipal Câmpina (unitate-suport COVID-19), la blocul operator, acolo unde au fost identificate patru persoane confirmate cu noul coronavirus. Angajaţii care au avut rezultate pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2 s-au izolat la domiciliu, a fost efectuată dezinfecţia spaţiului de lucru, a fost refăcut graficul de lucru pentru asigurarea continuităţii activităţii medicale”, informează, joi, Prefectura Prahova, potrivit news.ro.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Anterior, focare de COVID au mai fost identificate atât la unitatea medicală din Câmpina, cât şi la alte spitale din judeţ.

Între timp, numărul de cazuri înregistrate zilnic în judeţ continuă să crească accelerat, cea mai recentă raportare pentru 24 de ore indicând 137 de noi diagnostice, de miercuri până joi.

De la începutul pandemiei în Prahova, 9.417 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au constatat 304 decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Incidenţa cumulată a cazurilor active de COVID-19 din ultimele 14 zile este de 1,86 la o mie de locuitori.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Dintre cele 412 locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, sunt ocupate 357, iar la terapie intensivă nu este liber niciunul dintre locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.