Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un gigant părășește Rusia: Cel mai mare producător mondial de ciment se retrage de pe piața rusă

rusia sanctiuni

Grupul elveţian Holcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a devenit marţi ultima companie occidentală care decide să se retragă de pe piaţa din Rusia, ca reacţie la invazia Ucrainei, transmite Reuters.

"Consiliul director de la Holcim a decis să demareze procesul de ieşire de pe piaţa din Rusia, în linie cu valorile companiei de a opera în mod responsabil", a informat compania elveţiană, într-un comunicat de presă.

Holcim a adăugat că decizia de a-şi vinde operaţiunile din Rusia vine după un anunţ făcut la începutul acestei lui, conform căruia îşi va suspenda toate investiţiile de capital pe acea piaţă.

Potrivit raportului anual, operaţiunile din Rusia au reprezentat în 2021 aproximativ 1% din vânzările şi profitul operaţional al Holcim. Compania elveţiană va căuta acum un cumpărător pentru aceste activităţi.

Alte importante companii elveţiene, precum gigantul alimentar Nestlé, grupul farmaceutic Novartis sau banca Credit Suisse, au anunţat încă de la începutul războiului o suspendare parţială a activităţilor lor din Rusia, dar niciuna nu a ieşit complet de pe această piaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.