Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un lider PSD trage un SEMNAL DE ALARMĂ: 'Nu vom învăța nimic și ne vom amăgi că nu a fost vina noastră, vom pierde alegeri după alegeri'

PSD2

Deputatul PSD Silviu Macovei susţine că social democraţii riscă să uite de ce au pierdut alegerile pentru Parlamentul European şi reaminteşte că partidul a avut „cele mai dezastruoase rezultate din istoria PSD”. Din punctul său de vedere, miza congresului stă în „oameni noi, cu viziuni proaspete”.

Unul dintre deputaţii sociali-democraţi din Iaşi, Silviu Macovei, consideră că la congresul PSD din 29 iunie trebuie gândită o nouă viziune politică și doctrinară a partidului, informează mediafax.ro.

Citește și: Nimeni nu se aștepta! Ce a făcut Lia Olguța Vasilescu în legătură cu fetița agresată din Baia de Aramă

„Ar trebui să înțelegem foarte bine importanța congresului din 29 iunie. Faptul că premierul Viorica Dăncilă a asigurat interimatul și va asigura continuitatea la conducerea PSD este un lucru foarte bun, cu o importantă condiție ce trebuie neapărat îndeplinită: va trebui să gândim și să prezentăm public o nouă viziune politică și doctrinară a partidului. Nu este deloc recomandabil să rămânem blocați în dispute legate de organizarea internă a PSD. Dimpotrivă, mai important este să discutăm și să abordăm o nouă direcție politică a partidului. Avem nevoie de a vorbi deschis despre întreaga orientare a social-democrației în România”, a transmis Silviu Macovei, printr-un comunicat de presă.

Deputatul pune câteva întrebări legate de orientarea europeană a social-democraţilor români, la care răspunsurile, consideră el, ar trebui să vină doar după analizarea eşecului de la alegerile europarlamentare.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit! „Ai grijă la crocodili și șobolani”

„Riscăm să uităm de ce am pierdut alegerile europarlamentare! Românii ne-au sancționat fiindcă nu am răspuns la întrebări politice fundamentale și mai puțin din cauza guvernării. Cum rămâne cu orientarea europeană a PSD? În ce familie politică ne încadrăm? Care este contribuția noastră la doctrina de stânga în Europa? Cum ajungem să fim o voce importantă și ascultată în Uniunea Europeană? Acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundem după ce am analizat serios cauzele eșecului. Dacă ne ascundem după chestiuni procedurale despre organizarea alegerilor europarlamentare, nu vom învăța nimic și ne vom amăgi că nu a fost vina noastră, iar astfel vom pierde din nou alegeri după alegeri.", a precizat Silviu Macovei.

Deputatul consideră că este nevoie de oameni noi în PSD, „cu viziuni proaspete şi cu soluţii politice”, explicând că aceasta ar trebui să fie miza congresului şi responsabilitatea noii conduceri a PSD.

Citește și: Codrin Ștefănescu, avertizează! ‘Sper ca regulile să nu se schimbe în timpul jocului’

Congresul PSD va avea loc pe 29 iunie, când social-democraţii îşi vor alege noua conducere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.