Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un moment istoric la Mănăstirea Pantocrator: Vor fi aduse moaștele Sfântului Ioan Rusul, păstrate la Mănăstirea Panteleimon din Sf. Munte Athos

În perioada 17 mai - 21 mai 2024, la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlasca, județul Teleorman, cu prilejul hramului, Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, zi în care este prăznuită și Sfânta Mironosiță Maria Magdalena, ale cărei moaște se păstrează în paraclisul Mănăstirii Pantocrator, va fi adusă spre închinare Mâna dreaptă a Sfântului Ioan Rusul, care se păstrează în Sfântul Munte Athos la Mănăstirea Sfântul Panteleimon (Rusikon). Este încă un moment istoric pe care cea mai cunoscută mănăstire din Teleorman îl găzduiește.

Evenimentele vor începe în data de 17 mai, când, la ora 09:00, credincioșii vor avea onoarea de a întâmpina racla și a se închina în fața ei, așezată sub un baldachin special amenajat. Programul liturgic include o slujbă de priveghere pe 17 mai, la ora 21:00, iar pe 18 mai va fi oficiată Sfânta Liturghie la altarul de vară al mănăstirii. În data de 19 mai, de hramul mănăstirii, va avea loc Acatistul Sfintei Maria Magdalena și Sfânta Liturghie Arhierească în aer liber, un moment deosebit pentru toți cei prezenți.

Programul se încheie pe 21 mai, când după Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena și Sfânta Liturghie, va avea loc plecarea raclei cu Sfintele Moaște. Aceasta este o oportunitate unică pentru credincioși de a se ruga și de a primi binecuvântare în prezența unor relicve importante ale ortodoxiei.

Programul liturgic din perioada acestui pelerinaj:

Vineri, 17 Mai

Ora 09:00, întâmpinarea de către poporul drept-credincios a racliei cu mâna dreaptă a Sfântului Ioan Rusul, și așezarea lor spre închinare într-un baldachin special amenajat la Mănăstirea Pantocrator.

Ora 21:00, conform cu tradiția Sfintei Mănăstiri Pantocrator, va avea loc în biserica mare, închinată Sfântului Ioan Teologul, o slujbă de priveghere compusă din: Slujba Sfântului Maslu, Paraclisul Sfântului Ioan Rusul și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Sâmbătă, 18 Mai

Ora 9:00, Acatistul Sfântului Ioan Rusul și Sfânta Liturghie oficiată la altarul de vară al mănăstirii.

Ora 17:00, Vecernia și Litia săvârșită de către părinții Sfintei Mănăstiri Pantocrator.

Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, 19 Mai, hramul Mănăstirii Pantocrator

Ora 8:30, Acatistul Sfintei Maria Magdalena, ora 9:15, Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de către un sobor de arhierei, în aer liber, la altarul de vară cu hramul Schimbarea la Față.

Ora 18:00, Vecernia

Luni, 20 Mai

Ora 8:30, Acatistul Sfintei Maria Magdalena și Sfânta Liturghie.

Ora 18:00, Vecernia și Litia

Marți, 21 Mai

Ora 8:30, Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena, urmat de Sfânta Liturghie.

Ora 16:00, Plecarea Sfintelor Moaște

Adresă:

Șoseaua Videle nr. 76,

Comuna Drăgănești-Vlașca,

județul Teleorman

Tel: 0720.891.403

www.manastirea-pantocrator.ro

contact@manastirea-pantocrator.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.