Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un pește mare riscă să cadă în plasa DNA

parlament

Biroul președintelui Camerei Deputaților. Locația apare în mai multe referate DNA, rechizitorii ale procurorilor DNA și în motivări ale instanțelor de judecată.

Era o locație folosită de mulți politicieni la putere pentru a pune la cale afaceri cu iz penal.

Politicienii care ajunsesera sa sufere adevarate atacuri de panica doar la gandul ca ar fi putut sa intre in vizorul oamenilor Laurei Codruta Kovesi erau convinti ca ultima lor sansa de scapare s-ar putea gasi tocmai in biroul atat de primitor al presedintelui Camerei Deputatilor. Unde, in ultimele luni, se intetise ritmul intalnirilor de taina intre diversi parlamentari si nu doar. Personalitati care, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, stiau ca DNA-ul le sufla deja in ceafa. De altfel, procurorii anticoruptie au si dat recent o mostra din aceasta veritabila cutuma prin care politicieni sau alti demnitari care intampinau diverse probleme se duceau la biroul lui Valeriu Zgonea ca la Mecca! De ce, ramane, desigur, de vazut. Pentru ca, de exemplu, dupa cum reiese dintr-unul dintre rechizitoriile procurorilor anticoruptie, conform interceptarilor telefonice efectuate in dosarul “Licenta”, presedinta Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, era chemata de catre “combinagiul” Viorel Hrebenciuc sa vina la biroul lui Valeriu Zgonea, ca sa afle cum decurg lucrurile cu traficul de influenta cerut si facut in numele lui Gheorghe Stefan “Pinalti”. Dar nu doar sefa CNA “lua lumina” din biroul lui Zgonea. Pentru ca si  nenumarati alti politcieni cautau un refugiu in fata asaltului procurorilor DNA in acelasi birou “salvator”, relatează National.

Frica de tehnica

Desigur, poate ca parlamentarii luati la ochi de catre DNA pentru veritabilul “pelerinaj” constant efectuat la biroul lui Valeriu Zgonea isi puteau inchipui ca astfel scapa de varianta neplacuta de a pica pe tehnica, fiind ferm convinsi ca nu pot fi interceptati in biroul presedintelui Camerei Deputatilor. Ramane de vazut daca au fost inspirati sau nu.

Potrivit unor informații judiciare exista mari suspiciuni privind folosirea acestei locatii pentru punerea la punct a unor stategii tocmai pentru a se infrana anchetele DNA. Si chiar daca este inca hazardat a pronostica gradul de implicare a presedintelui Camerei Deputatilor in toata aceasta tarasenie, se pare ca, totusi, Valeriu Zgonea va trebui sa dea explicatii cu privire la ceea ce stie despre intalnirile de taina din primitorul sau birou din Palatul Parlamentului. Si asta cat de curand, pentru ca procurorii anticoruptie au avut oricum destula rabdare, lasandu-l pe liderul pesedist sa-si puna pirostriile si sa faca “nunta anului” la Palatul Snagov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.