Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un politician a fost CONDAMNAT: Fost senator ALDE, găsit vinovat de ÎCCJ că a dat mită

penitenciare.info
penitenciar puscarie info

Fostul senator Christian Gigi Chiru, de la ALDE, a fost condamnat definitiv luni de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 6 luni închisoare cu suspendare, el fiind acuzat că a dat mită electorală în timpul campaniei pentru alegerile locale din 2012.

ÎCCJ a respins ca nefondat apelul formulat de Gigi Chiru, fiind menţinută decizia de condamnare dată în martie 2015 de instanţa de fond, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluiri bombă despre afacerile familiei lui Florian Coldea: Probleme cu Fiscul încă de la înființarea companiei

Gigi Chiru a fost trimis în judecată în noiembrie 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa că, în campania electorală pentru alegerile locale din 2012, în calitate de candidat la funcţia de primar al municipiului Constanţa, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale cu scopul de a-i determina pe aceştia să îl voteze în funcţia pentru care candida.

Potrivit procurorilor, în luna mai 2012, în timpul campaniei electorale, Gigi Chiru le-a distribuit cetăţenilor, prin intermediul fundaţiei sale, 24.000 de tichete valorice pentru procurarea de medicamente din farmacii, în valoare de 25 de lei fiecare.

Citește și: Un cunoscut magazin online din România dă lovitura: Ce jucător de pe piața italiană a achiziționat

Tichetele primite de constănţeni puteau fi utilizate doar dacă erau validate la sediul Fundaţiei umanitare "Christian Gigi Chiru" prin aplicarea unei ştampile, pe baza cărţilor de identitate ale cetăţenilor.

Anchetatorii susţin că la farmaciile care încheiaseră protocoale de colaborare cu fundaţia liderului judeţean al PDL au fost decontate peste 11.000 de bonuri valorice pentru medicamente.

Citește și: Banca i-a luat aproape tot! Cum a ajuns un celebru prezentator TV

"Cele peste 11.000 de bonuri au fost tipărite în culorile electorale ale învinuitului, prezentau aceeaşi imagine a candidatului, în aceleaşi obiecte de vestimentaţie şi în aceeaşi ipostază ca şi afişele şi bannerele electorale oficiale ale învinuitului, iar pe ambele feţe ale înscrisurilor distribuite populaţiei se afla sloganul electoral oficial al candidatului, respectiv 'Câştigă Chiru, Câştigi şi Tu!' De asemenea, (...), în chiar cuprinsul bonurilor era inserat un text din care rezulta că învinuitul Chiru Gigi Christian era cel care oferea bonuri valorice cadou în valoare de 25 de lei", conform rechizitoriului întocmit de procurori.

Citește și: Liviu Dragnea, ”în corzi”: DNA scoate la suprafață metoda prin care trimitea banii obținuți fraudulos către PSD-Rolul important al familiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.