Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un premier algerian, din timpul lui Abdelaziz Bouteflika, a fost închis: Fostul demnitar este acuzat de corupţie

gratii

Curtea Supremă din Algeria a ordonat joi plasarea în detenţie a fostului premier Abdelmalek Sellal, în aşteptarea audierii lui în legătură cu acuzaţii de corupţie, a anunţat televiziunea de stat algeriană, citată de agenţia DPA, potrivit agerpres.ro.

Ordinul survine la o zi după ce Curtea a emis o decizie similară în cazul fostului premier Ahmed Ouyahia, tot în legătură cu acuzaţii de corupţie.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

Sellal şi Ouyahia au fost amândoi premieri în timpul îndelungatului regim al preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, forţat să demisioneze din funcţie în aprilie, în contextul unor proteste la nivel naţional şi al presiunii din partea puternicei armate a ţării.

Abdelmalek Sellal (70 de ani) a fost interogat la începutul zilei de un judecător de investigaţii la Curtea Supremă, în cadrul unor dosare referitoare la risipa de bani publici, abuz de putere şi favoritism ilegal, a indicat agenţia algeriană de presă APS, fără să ofere alte detalii.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Sellal a fost directorul campaniei prezidenţiale a lui Bouteflika. El figurează printre 12 foşti oficiali guvernamentali din timpul lui Bouteflika ce au fost deferiţi luna trecută Curţii Supreme pentru investigaţii în legătură cu fapte de corupţie.

Bouteflika s-a aflat la putere timp de două decenii, într-o perioadă dominată de nepotism şi gestionare defectuoasă a ţării.

Citește și: Demisie de răsunet! Cutremur pe scena politică

De la demisia sa, Algeria a lansat ''o vânătoare'' în rândul unor înalţi oficiali şi oameni de afaceri apropiaţi lui Bouteflika. Printre cei care sunt anchetaţi figurează fostul ministru al energiei Chakib Khelil şi Said Bouteflika, fratele lui Abdelaziz Bouteflika.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.