Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un preşedinte de consiliu judeţean suspendat din funcţie

decizie justitie

Preşedinţii de consilii judeţene cad unul după altul în plasa procurorilor. Instituţia Prefectului din Hunedoara a emis un ordin de suspendare din funcţie a preşedintelui CJ, Mircea Moloţ. Acesta este arestat la domiciliu, fiind anchetat pentru fapte de corupţie.

Judeţul Hunedoara se adaugă altor judeţe rămase fără preşedinţii de consilii aleşi în 2012: Brăila, Constanţa, Braşov, Neamţ, Vâlcea, Cluj.

Vezi şi: Mircea Moloț a fost plasat în arest la domiciliu

"Prin notificarea nr. 3943, instanța Curții de Apel Alba-Iulia a informat în data de 10.12.2014 Instituția Prefectului – Județul Hunedoara cu privire la luarea unor măsuri preventive – arest la domiciliu – împotriva unor aleși locali și județeni.

Instanța și-a întemeiat acțiunea pe prevederile art. 1021 din Legea nr. 215/2001, raportate la dispozițiile art. 71 alin. 1, din același act normativ.

Legea nr. 215/2001

ART. 1021

Preşedintelui consiliului judeţean i se aplică în mod corespunzător prevederile art. 69, 70, art. 71 alin. (1), (2) şi (3) şi ale art. 72.

ART. 71

(1) Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, în termen de maximum 48 de ore de la comunicare, constată suspendarea mandatului.

(2) Ordinul de suspendare se comunică, în termen de maximum 48 de ore de la emitere, primarului.

În baza prevederilor legale, văzând comunicarea instanței Curții de Apel Alba-Iulia și prevederile Legii administrației publice locale, precum și dispozițiile art. 22 din Legea nr. 255/2013 – „Ori de câte ori alte acte normative, cu excepția Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, a Legii privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, a Legii privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, neprivative de libertate și a Legii privind organizarea și functionarea sistemului de probațiune, fac referire la măsura arestării preventive, referirea se consideră a fi făcută și la măsura arestului la domiciliu” – Prefectul județului Hunedoara a emis astăzi ordinele privind constatarea suspendării de drept a mandatelor de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, de vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, precum și cel de viceprimar al comunei Vorța, județul Hunedoara", se arată în decizia prefectului, citată de presa locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.