Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un prezidențiabil a fost RESPINS de BEC: Cu ce l-au prins autoritățile, când a depus semnăturile

administratia-prezidentiala

Până la votul din noiembrie, prezidențiabilii României sunt cernuți de sita Biroului Electoral Central!

Biroul Electoral Central a decis respingerea înregistrării candidaturii lui Miron Cozma la alegerile prezidențiale. Instituția precizează că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii s-au prezentau elemente de similitudine evidentă.

Citește și: Scenariu cutremurător! ‘Pentru asta a fost executat politic Dragnea’/’Un act de trădare națională a președintelui și premierului’

„Decizia nr 16/D din 22.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii domnului Miron Cozma pentru alegerea președintelui României din anul 2019”, prevede decizia luată de BEC.

Instituția precizează că peste 270.000 de semnături depuse de Cozma erau de fapt fotocopii sau prezentau elemente de similitudine.

Citește și: Klaus Iohannis ar putea pierde lupta pentru Cotroceni! Cum încearcă să-i înșele Andrei Caramitru pe votanții liberali

„În urma verificărilor efectuate la depunerea listelor de susținători, conform procesului verbal încheiat în data de 20 septembrie 2019, a fost identificat un număr de 309.656 de semnături, din care 269.229 erau afectate de diferite lipsuri, după cum urmeaza: Copii xerox. De asemenea, s-a constatat că 846 de semnături, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, care înlătură prezumția simplă de validitate a acestora. În ceea ce privește condiția referitoare la numărul susținătorilor, în urma verificării listei de susținători, efectuată de Biroul Electoral Central, cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 270.075 de semnături din totalul de 309.656 reprezintă, în fapt, fotocopii sau conțin elemente de similitudine evidentă”, se arată în motivarea deciziei.

Astfel, numărul de semnături neafectate de vicii de fond și de formă este mai mic decât numărul de 200.000, prevăzut de lege pentru o susținere valabilă a candidaturii.

Citește și: Adrian Năstase îl dă de gol pe Klaus Iohannis: ‘A sprijinit, cu parlamentarul său, proiectele legislative ale PSD’

Anterior, BEC a respins și candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Citește și: Scenariu cutremurător! ‘Pentru asta a fost executat politic Dragnea’/’Un act de trădare națională a președintelui și premierului’

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Citește și: Klaus Iohannis ar putea pierde lupta pentru Cotroceni! Cum încearcă să-i înșele Andrei Caramitru pe votanții liberali .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.