Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un primar reținut: E acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani

catuse

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi au reţinut, miercuri, pe baza de ordonanţă, pentru 24 de ore, pe primarul comunei Bîcleş, Laurenţiu Lucian Coandă, şi alte două persoane, administratori de firme suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că, în perioada 2007 - 2010, cei reţinuţi, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale şi instituţii publice locale, au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 3,5 milioane euro.

Citește și: El e VINOVATUL pentru arestarea lui Arsenie Boca / VIDEO

Anchetatorii au reţinut faptul că administratorii celor două firme au înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând achiziţii de mărfuri şi servicii), pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi au diminuat artificial impozitul pe profit.

Prin intermediul altor societăţi controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani, primarul fiind complice la unele tranzacţii referitoare la achiziţii publice şi semnarea unor acte contabile care nu reflectau realitatea.

Citește și: Povești după moarte: Interlopul Fane Spoitoru i-a luat, unui celebru milionar, o avere la table

Potrivit surselor citate, aceştia ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat aceste valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care ar fi fost disimulată provenienţa banilor.

Persoanele în cauză vor fi prezentate, joi, Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă.

Citește și: Bătaie ca-n filme într-un liceu din Gorj / VIDEO ȘOCANT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.