Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un sportiv a fost prins DOPAT: Al doilea, în aceeași zi

drog sintetic dom

O nou sportiv a fost prins dopat înainte de olimpiadă! După maratonistul Nicolae Soare, triplusaltistul Alexandru Baciu a fost depistat pozitiv la controlul antidoping, a confirmat, vineri, pentru Agerpres, președintele Federației Române de Atletism, Sandu Ion. ''Am fost informați de ANAD (Agenția Națională Anti-Doping, n. red.) că și Alexandru Baciu a fost depistat pozitiv. La fel ca și Soare, substanța găsită la el este tot meldonium'', a declarat Sandu Ion, președintele FRA.

Citeşte şi: ŞOC în Statele Unite: Poliţia e în alertă după ce Sinead O’Connor a ameninţat cu sinuciderea

Baciu, fost campion balcanic la triplusalt, nu era calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. El urma să participe la Campionatele Balcanice programate sâmbătă și duminică la Pitești, potrivit listei de start publicate de FRA. Maratonistul Nicolae Soare, care era calificat la JO 2016, a fost depistat pozitiv cu meldonium, a declarat vineri, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu. "Am primit de la ANAD (Agenția Naționala Anti-Doping) o adresă în care suntem informați că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu meldonium. Nu am reținut exact la ce concurs, dar aproape că nici nu e important. Din păcate, iată că poziția COSR, toleranță zero față de sportivii dopați, este corectă", a spus Dobrescu.

Citeşte şi: Victor Ponta a dat cărţile pe faţă: Fostul premier s-a decis să spună tot

Oficialul a adăugat că COSR trebuie să mențină decizia ca sportivii depistați pozitiv să nu reprezinte România la JO de la Rio. "Dacă nici în al doisprezecelea ceas nu înțelegem și nu ne ținem de această decizie, atunci fenomenul meldonium riscă să o ia la vale așa cum se întâmplă în Rusia. Sportivii români depistați pozitiv nu pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio", a precizat Dobrescu. Nicolae Soare, component al clubului Știința Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton în cadrul cursei desfășurate la Hamburg la 17 aprilie, pe care a terminat-o în 2 ore 18 minute și 52 de secunde. Baremul pentru a prinde un loc în competiția de la Rio este de 2 h 19 min 00 sec.

În ultimele luni mai mulți sportivi români de la atletism și kaiac-canoe au fost depistați pozitiv cu meldonium și hormoni de creștere. Leonid Carp (canoe simplu și canoe dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de kaiac 4, format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă, sunt sportivii care au fost depistați pozitiv în aprilie la meldonium, în timp ce Liviu Dumitrescu (canoe dublu) a fost pozitiv la hormoni de creștere. La atletism, Mihai Donisan, Claudia Ștef și Mirela Lavric sunt celelalte cazuri pozitive la meldonium.

Citește și: Gigi Becali o să TURBEZE: Fiica sa, goală la mare / FOTO HOT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.