Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un stat NATO promite Ucrainei tancuri Leopard

Pinterest
Leopard 2 tank

O cursă a donațiilor de armament către Ucraina are loc în interiorul NATO iar tancurile Leopard II sunt cel mai interesant produs pentru Kiev.

Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 Ucrainei, a anunţat sâmbătă prim-ministrul Antonio Costa, fără a specifica câte vor fi expediate, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Costa a adăugat că Portugalia este în discuţii cu Germania pentru a obţine piese necesare pentru repararea unui număr de tancuri Leopard inoperabile din inventarul armelor Portugaliei.

"În prezent lucrăm pentru a putea distribui o parte din tancurile noastre", a declarat Costa agenţiei de presă portugheze Lusa în timpul unei vizite în Republica Centrafricană. "Ştiu câte tancuri vor fi (trimise în Ucraina), dar asta va fi anunţat la momentul potrivit", a mai spus Costa.

Biroul lui Costa nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Amiralul Antonio Silva Ribeiro, şeful forţelor armate portugheze, a declarat luna trecută că Portugalia avea 37 de tancuri Leopard 2, dar mass-media locale au relatat că majoritatea sunt inoperabile.

Portugalia lucrează cu Germania pentru a obţine piesele necesare reparaţiei tancurilor care nu sunt operaţionale, a spus Costa, adăugând că el speră să le livreze Ucrainei până la sfârşitul lunii martie.

Ministerul Apărării de la Lisabona a declarat că nu comentează "operabilitatea sistemelor de arme şi echipamente" din motive de securitate.

Ministrul de externe al Ucrainei Dmitro Kuleba a spus, mai înainte în această săptămână, că ţara sa ar primi 120 până la 140 de tancuri occidentale într-un "prim val" de livrări de la o coaliţie de 12 ţări.

Kievul a obţinut angajamente din partea Occidentului pentru a-i livra tancuri principale de luptă şi a-l ajuta să se apere împotriva invaziei la scară largă a Rusiei, în timp ce Moscova face eforturi uriaşe pentru a avansa în estul Ucrainei, adaugă Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.