Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un test PCR fals prezentat la controlul pentru trecerea frontierei

stiri.md
covid test

Un bărbat din Republica Moldova este cercetat pentru fals şi uz de fals după ce a prezentat la controlul pentru trecerea frontierei un test PCR fals, se arată într-un comunicat de presă remis joi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

În data de 15 decembrie, în jurul orei 21,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier - ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 48 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor şi o remorcă.

"La controlul de frontieră acesta a prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi prezenţi în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier un raport medical eliberat de o clinică din Republica Moldova, care atesta că deţine un rezultat negativ la testarea pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 prin metoda RT PCR. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea înscrisului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a făcut testul PCR la o clinică din Republica Moldova şi nu avea cunoştinţă că documentul în cauză nu este autentic", se arată în comunicatul ITPF Iaşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.