Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încătușat de DIICOT, controversatul medic Mihai Lucan a fost fotografiat într-o ipostază inedită: Ce făcea într-un avion / FOTO

www.monitorulcj.ro
Mihai Lucan

Ipostază uluitoare în care a fost surprins medicul Mihai Lucan. Cercetat de DIICOT sub control judiciar pentru delapidare în cazul Institutului de Urologie şi Transplant din Cluj, acesta a fost surprins luni seară într-o cursă de avion pe ruta București - Cluj-Napoca. Nu stătea degeaba în avion. Citea o carte despre criminali acuzați pe nedrept de sistemul de justiție din SUA.

Citește și: Pe banii noștri! Fostul soț al Olguței Vasilescu face încă o numire controversată la ASF

Fotografia a fost publicată de jurnalistul de investigații Andrei Ciurcanu pe Facebook. Acesta a relatat că „după câteva ore petrecute în arest, Mihai Lucan își ostoiește sufletul citind romane inspirate din realitate despre drama unor criminali acuzați pe nedrept de sistemul de justiție din Statele Unite ale Americii”.

Citește și: De unde atâția bani?! Averea URIAȘĂ a lui Liviu Tit Brăiloiu, parlamentarul PSD care a înjurat-o pe senatoarea USR, Florina Presada

Fotografia a fost făcută aseară, în cursa TAROM București-Cluj-Napoca. Romanul pe care îl citea medicul Mihai Lucan este „Nevinovatul”, scris de John Grisham. „I-aș recomanda medicului să citească romanul "Când în fiecare zi e joi", de Hanna Bota. Acolo va găsi povestea reală a mai multor copii cu insuficiență renală, victime condamnate la o viață și o moarte în agonie de un sistem medical ticălos. Acel sistem ticălos pe care el, Mihai Lucan, l-a construit, dijmuit și muls atâția ani în Cluj. Eu mă întreb cum poate dormi noaptea acest personaj, dovada vie că un chirurg se poate lesne deghiza în gropar când buzunarul o cere. Trăim într-un stat ticălos!”, a mai scris jurnalistul.

Citeşte şi: ALERTĂ la Moscova! Un autobuz a intrat în mulțime, cu viteză: Cel puțin 5 morți și 15 răniți / VIDEO ȘOCANT

Luni, doctorul s-a prezentat la Poliţie conform termenilor controlului judiciar decis în cazul său şi al fiului său. El a declarat, ieri, referindu-se la jurnalul găsit de procurori asupra sa, că mai are o agendă şi că nu este nimic secret, negând totodată informaţiile conform cărora ar fi intenţionat să îl abordeze pe şeful DIICOT. „Mai am o agendă, dacă vreţi v-o dau, ca să vedeţi cât de secretă e. Nu comentez ce spun procurorii. Crdeţi că am vrut să-l abordez pe şeful DIICOT? Aţi interpretat greşit. Cele mai mari acuzaţii posibile. Exclus ca în conturile firmei mele să fi ajuns 5 milioane de lei. Doar Dumnezeu poate să mă protejeze”, a spus Mihai Lucan, care s-a prezentat la Poliţie conform termenilor controlului judiciar decis în cazul său şi al fiului său.

Citeşte şi: Scandal imens şi acuzaţii dure între Mălin Bot şi Sabin Orcan: Cei doi s-au luat de la bani

Medicul avea un jurnal în care îşi nota planurile, inclusiv pe acela conform căruia avocata lui ar fi trebuit să creeze „un cerc protector” în jurul său, construind în locul său relaţii cu oameni din sistemul judiciar. Surse judiciare citate de news.ro susţin că în iulie 2017 Lucan, care deja ştia că este vizat într-un dosar DIICOT, notase în jurnal, care consemnează nume şi date considerate foarte interesante de către anchetatori, că avocata lui trebuie să facă „cerc protector” în jurul său şi să creeze un sistem relaţional cu oamenii din sistemul judiciar sau care i-ar fi putut fi utili în respectivul context. În ceea ce-l priveşte pe procurorul de caz, medicul făcuze un studiu minuţios, cu cele mai mici detalii din viaţa acestuia. Conform notelor din jurnal, unele dintre maximele preferate ale medicului Mihai Lucan ar fi fost „Dacă vrei să prinzi peşte, fă-te cârlig” şi „Cine ridica sabia asupra mea, îi va cădea mâna”.

Sursa foto: Andrei Ciurcanu - Facebook

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.