Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Încearcă să pupe mâinile însângerate ale lui Putin' - Reacția Ucrainei la afirmațiile lui Berlusconi despre Zelenski

berlusconi

Declarațiile fostului prim-ministru italian Silvio Berlusconi cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei și a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski sunt inacceptabile, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Oleg Nikolenko, potrivit RBC.

Berlusconi a criticat-o pe premierul italian Giorgia Meloni pentru întâlnirea acesteia cu Zelenski în marja summitului UE de la Bruxelles. Potrivit acestuia, dacă ar fi rămas prim-ministru, nu s-ar fi întâlnit cu liderul ucrainean. Berlusconi a mai spus că, dacă Zelenski ar fi încetat să mai "atace" Donbasul, nu ar fi avut loc invazia rusă.

Nikolenko a povestit că în 2010 premierul de atunci, Silvio Berlusconi, a zburat în Libia pentru a se întâlni cu Muammar Gaddafi. În timpul unei ceremonii oficiale în fața camerelor de televiziune, Berlusconi i-a sărutat mâinile dictatorului libian pentru a-și arăta loialitatea.

"Acuzațiile fără sens ale lui Berlusconi la adresa președintelui ucrainean sunt o încercare de a-i săruta mâinile pline de sânge ale lui Putin. O încercare de a-și demonstra loialitatea față de dictatorul rus", a scris purtătorul de cuvânt.

Guvernul Meloni se dezice de afirmațiile lui Berlusconi

În același timp, Berlusconi trebuie să realizeze că, prin răspândirea propagandei rusești, încurajează Federația Rusă să își continue crimele împotriva Ucrainei, prin urmare poartă o responsabilitate politică și morală.

După declarațiile lui Berlusconi, Biroul lui Meloni a declarat că guvernul italian sprijină "cu fermitate și încredere" Ucraina.

Reamintim că Meloni s-a simțit jignită că nu a fost invitată la o întâlnire cu Zelenski la Paris . Cu toate acestea, liderii s-au întâlnit mai târziu la Bruxelles .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.