Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCENDIAR! Buzatu către anchetatorii care l-au înhățat: Sunt economii - Banii sunt ai DNA, din fondul de flagrant - A doua retragere de fonduri din istoria DNA

curentul.info
dumitru buzatu

Surse judiciare afirmă pentru autorul acestui material că cei 1,25 de milioane de lei ce au ajuns în posesia președintelui CJ Dumitru Buzatu, ar fi integral bani din fondurile DNA pentru astfel de operațiuni de flagrant delict.

Mai precis, afirmă sursele citate, sume de bani  sunt folosite des în operațiuni de flagrant, dar această sumă, ar reprezenta, a doua ca și valoare din istoricul retragerilor de sume a DNA.

Cea mai mare sumă de flagrant delict folosită exclusiv de DNA a fost suma de peste un milion de euro și lei, cash, folosită pentru prinderea în flagrant delict a ofițerului de poliție judiciară Fleancu, cel care susținea către un om de afaceri că poate interveni la procurori PICCJ pentru „estomparea„ unui dosar de major de evaziune fiscală.

La acea vreme DNA folosit integral suma bugetată pentru operațiunile de flagrant delict și a fost necesară colectarea unor sume de bani din aceleași fonduri și de la alte parchete precum PICCJ sau PTB.

În cazul lui Buzatu, asigură sursele invocate nu a fost necesară o astfel de operațiune, bugetul prezent alocat DNA pentru astfel de operațiuni fiind suficient.

„Economiile mele....„...

În altă ordine de idei, mai spun sursele citate, întrebate despre primele reacții ale lui Buzatu la vederea anchetatorilor DNA, acesta ar fi afirmat nonșalant că cantitatea uriașă de monetar existentă în portbagajul mașinii sale ar reprezenta „economii„.

Suma uriașă de bani se pare, potrivit surselor precizate, că ar fi reprezentant un viitor procent din viitoare contracte pentru lucrări de infrastructură în județ.

Sursele citate nu au putut preciza cu claritate despre ce proiecte de infrastructură ar fi vorba.

Luat pe sus de DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins, vineri seară, în flagrant de procurorii DNA, care-l acuză că ar fi primit peste un milion de lei mită pentru un contract.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune colegilor excluderea lui Buzatu din partid.

Procurorii efectuează vineri seara percheziţii la domiciliul lui Dumitru Buzatu. El ar fi primit o mită de 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract.

Surse judiciară afirmă că banii ar fi fost găsiți în portbagajul mașinii oficialului local, după ce i-ar fi primit în incinta unui local pe care îl frecventa. Astfel, s-a trecut la constatarea infracțiunii flagrante iar Buzatu ar fi fost preluat de către anchetatorii DNA și dus la audieri.

Primele imagini de la flagrant arată 25 de tencuri de câte 100 de bancnote de 500 de lei.

Dumitru Buzatu, preşedinte al CJ Vaslui, a fost reales la îceputul anului în funcţia de lider al filialei judeţene a PSD Vaslui.

Suma record a DNA

Despre suma uriașă cerută de polițistul Fleancu în acel dosar de corupție procurorul șef al DNA, Crin Bologa, afirma după arestarea preventivă a polițistului că ea a reprezentat o premieră pentru DNA.

Mai precis, explica magistratul șef al Direcției, premiera a constat în colectarea unei sume atât de mari într-un timp foarte scurt, din fondurile de flagrant ale mai multor unități de parchet între care și fondul de flagrant al Parchetului ICCJ.

Anchetatorii s-au mișcat foarte rapid cu documentația necesară unei astfel de operațiuni de colectare, timpul de la momentul anunțării intenției de a primi suma și până la oferirea ei efectivă fiind unul foarte scurt, de mai puțin de o zi.

Sumele de bani au fost centralizate, înseriate, catalogate, fotografiate judiciar cu seria la vedere si apoi marcate, pentru reușita flagrantului, toate aceste proceduri dar și altele făcându-se în cele nici 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.